Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Reinsdyr flatbiff med brunet løkpuré

Reinsdyr flatbiff med brunet løkpuré

Ingredienser

porsjoner

Brunet løkpuré:

  • 2 ss rapsolje
  • 6 stk. løk
  • 2 dl kremfløte
  • 1 ts salt

Aspargesbønner:

  • 5 dl vann
  • 150 g aspargesbønner
  • 2 stk. sjalottløk
  • 1 ts frisk persille
  • 3 ss salt
  • 3 ss smør
  • 0,5 stk. sitron
  • 0,5 ts salt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 690 kcal
Fett 45 g
Protein 48 g
Karbohydrater 18 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Flatbiff av rein er veldig mørt og smakfullt kjøtt som det er enkelt å lykkes med på kjøkkenet hjemme. Kjøttet har en naturlig sødme, som gjør at lett søtlig tilbehør ytterligere forhøyer smaksopplevelsen. Her med brunet løkpuré og aspargesbønner.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Brunet løkpuré:

  • 2 ss rapsolje
  • 6 stk. løk
  • 2 dl kremfløte
  • 1 ts salt

Aspargesbønner:

  • 5 dl vann
  • 150 g aspargesbønner
  • 2 stk. sjalottløk
  • 1 ts frisk persille
  • 3 ss salt
  • 3 ss smør
  • 0,5 stk. sitron
  • 0,5 ts salt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 690 kcal
Fett 45 g
Protein 48 g
Karbohydrater 18 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Flatbiffen er lite stekt på 53-55 °C, medium på 60 °C, medium pluss på 65-70 °C og gjennomstekt på 75 °C.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12510, server:MP-PRD-WEB11 21.12.2024 12:55:39