Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Reinsdyrbiff med lime- og einebærsmør

Reinsdyrbiff med lime- og einebærsmør

Ingredienser

porsjoner

Lime- og einerbærsmør:

  • 4 ss romtemperert smør
  • 6 stk. einebær
  • 1 ts frisk timian
  • revet skall av 1 stk. lime
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 422 kcal
Fett 25 g
Protein 45 g
Karbohydrater 3 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En flatbiff av rein er et flott stykke kjøtt som passer godt som middag til fire. Skjær i fine biffer og stek dem raskt. Det friske smøret med revet limeskall og einebær fungerer som saus.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Lime- og einerbærsmør:

  • 4 ss romtemperert smør
  • 6 stk. einebær
  • 1 ts frisk timian
  • revet skall av 1 stk. lime
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 422 kcal
Fett 25 g
Protein 45 g
Karbohydrater 3 g

Slik gjør du

  1. Skjær kjøttet i fire like store stykker og legg dem til side slik at de kan tempereres.
  2. Del fennikel i ca. 1 cm tynne skiver. Skrell rosenkål og del de største i to.
  3. Rør sammen ingrediensene til smøret og sett til side.
  4. Varm en stekepanne og ha i halvparten av smøret. Stek reinsdyrbiffene i ca. 2 minutter på hver side. Krydre med salt og pepper. Senk temperaturen og la dem ettersteke 3-4 minutter, avhengig av tykkelsen. Kjernetemperaturen skal være 54-55 °C. La biffene hvile på en tallerken mens du gjør resten.
  5. Varm stekepannen og ha i resten av smøret. Stek fennikelskivene til de er gylne og myke på begge sider. Krydre lett med salt og pepper. Legg fennikelskivene på en tallerken og stek rosenkålen i samme stekepanne til den er gyllen og myk, men fortsatt har tyggemotstand. Ha gjerne litt frisk rosmarin i stekepannen sammen med rosenkålen.

Server reinsdyrbiffene med stekt fennikel og rosenkål. Topp biffene med lime- og einebærsmør. En luftig selleri- og potetmos eller deilige annapoteter passer godt til denne retten.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB14 21.11.2024 22:28:44