Hopp til hovedinnhold
matprat logo

Reinsdyrbiff med nøttesmør

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g flatbiff av reinsdyr , eventuelt mørbrad
  • 2 ss smør eller nøytral olje til steking
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Pastinakkpuré:

  • 1 kg pastinakk , eventuelt persillerot
  • 50 g smør
  • 1 dl matfløte eller kremfløte

Stekt pastinakk og aspargesbønner:

  • 250 g pastinakk , eventuelt persillerot
  • 100 g aspargesbønner
  • 1 ss smør til steking
  • 1 ts sukker

Nøttesmør:

  • 100 g smør
  • 50 g grovhakkede hasselnøtter , eller mandler
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 894 kcal
Fett 60 g
Protein 51 g
Karbohydrater 34 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En saftig reinsdyrbiff med pastinakkpuré og deilig brunet nøttesmør. En imponerende enkel oppskrift, - og kanskje ny fredagsfavoritt?!

Anette viser deg hvordan du får biffen helt perfekt, - og gir deg noen ekstra tips!

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g flatbiff av reinsdyr , eventuelt mørbrad
  • 2 ss smør eller nøytral olje til steking
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Pastinakkpuré:

  • 1 kg pastinakk , eventuelt persillerot
  • 50 g smør
  • 1 dl matfløte eller kremfløte

Stekt pastinakk og aspargesbønner:

  • 250 g pastinakk , eventuelt persillerot
  • 100 g aspargesbønner
  • 1 ss smør til steking
  • 1 ts sukker

Nøttesmør:

  • 100 g smør
  • 50 g grovhakkede hasselnøtter , eller mandler
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 894 kcal
Fett 60 g
Protein 51 g
Karbohydrater 34 g

Slik gjør du

  1. Skrell pastinakk og kutt i grove biter. Kok bitene møre i en kjele med vann. 
  2. Skjær eventuelt flatbiff i biffer á 200 g, 2 -3 cm tykke, eller bruk ferdigskårede biffer. Krydre kjøttet med salt og pepper.

Reinsdyrbiff - råvarebilde krydring, skjære biffstykker

  1. Hell vannet av pastinakken, og la den dampe seg litt tørr i kjelen. Bruk en stavmikser eller hurtigmikser og kjør til en glatt mos. Rør inn smør og melk. Om du vil ha en ekstra jevn og fin puré, klem puréen gjennom en sikt, 1-2 ganger. 
  2. Lag nøttesmør. Smelt smør i en liten kjele på middels varme, og la det bli nøttebrunt. Ha i grovhakkede hasselnøtter.
  3. Gjør klar pastinakk og aspargesbønner til steking. Skrell pastinakk, og del i lange, tynne staver. Kok aspargesbønner i lettsaltet vann, ca.1 min. Avkjøl i kaldt vann. Sett grønnsakene til side mens du steker kjøttet. 

Reinsdyrbiff -  trinnbilder steking i panne

  1. Brun biffene i smør eller olje (eventuelt en blanding) på sterk varme, ca. 1 minutt på hver side. Etterstek på lavere varme, 1-2 minutter på hver side. Les mer om hvordan steke reinsdyrbiff her.
  2. Legg biffene til side for å hvile mens du steker pastinakken.
  3. Ha pastinakkstaver i pannen og dryss over sukker og salt. Stek til de er møre og har fått en fin, gyllenbrun farge. Ha i de forvellede aspargesbønnene og stek til det er gjennomvarmt. 

Anrett reinsdyrfilet på tallerkener med pastinakkpuré, stekt pastinakk, aspargesbønner og nøttesmør. Pynt gjerne med litt frisk timian eller andre urter. 

Reinsdyrbiff med nøttesmør

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Reinsdyrkjøtt – helt vilt godt

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB14 22.11.2024 23:58:22