Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Reinsdyrburger med kantareller og multedressing

Reinsdyrburger med kantareller og multedressing

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g reinsdyrskav ,avskjær eller kjøttdeig
  • 1,5 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 2 ts tørket timian
  • 1 ts tørket rosmarin
  • 0,5 dl vann
  • 2 ss smør ,til steking

Multedressing:

  • 4 ss seterrømme
  • 4 ss multer
  • 0,25 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Stekte kantareller:

  • 200 g kantarell
  • 2 ss smør ,til steking
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 4 stk. hjemmelagde hamburgerbrød eller fine rundstykker
  • 1 pk blandet babybladsalat (à 65 g)
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 660 kcal
Fett 37 g
Protein 36 g
Karbohydrater 42 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Med reinsdyrkjøtt, multer og kantareller vil denne burgeren garantert gi deg smaken av storslått norsk natur!

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g reinsdyrskav ,avskjær eller kjøttdeig
  • 1,5 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 2 ts tørket timian
  • 1 ts tørket rosmarin
  • 0,5 dl vann
  • 2 ss smør ,til steking

Multedressing:

  • 4 ss seterrømme
  • 4 ss multer
  • 0,25 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Stekte kantareller:

  • 200 g kantarell
  • 2 ss smør ,til steking
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 4 stk. hjemmelagde hamburgerbrød eller fine rundstykker
  • 1 pk blandet babybladsalat (à 65 g)
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 660 kcal
Fett 37 g
Protein 36 g
Karbohydrater 42 g

Slik gjør du

  1. Kjør reinsdyrskav raskt i en foodprosessor, gjerne i to eller flere omganger. Rør inn salt, pepper, timian, rosmarin og vann, men ikke rør for lenge. Deigen skal ikke bli seig.
Reinsdyrskavet kan også males gjennom kjøttkvernens fineste skive.
  1. Del deigen i 4. Ha litt vann på en fjøl og form deigen til runde kaker som klemmes ut til store, flate burgere.
  2. Lag dressing ved å blande rømme og multer, smak til med salt og pepper.
  3. Stek burgerne på sterk varme, ca. 3 minutter på hver side. Steketiden avhenger av tykkelsen, de skal være gjennomstekte. La dem hvile noen minutter.
  4. Stek kantareller i en varm stekepanne med smør til de er gyldne, krydre med salt og pepper.

Anrett burgerbrød med salat, reinsdyrburger og stekte kantareller. Server med multedressing.

Må hamburger gjennomstekes? Mattilsynet anbefaler at hamburgere av kjøttdeig skal gjennomstekes. Ved tilberedning av medium stekte hamburgere, blir ikke temperaturen nødvendigvis høy nok til å drepe potensielt skadelige bakterier. Varmebehandling til en kjernetemperatur på 70 °C vil være godt nok.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB15 21.11.2024 13:31:57