Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Reinsdyrfilet med bakte beter

Reinsdyrfilet med bakte beter

Ingredienser

porsjoner

Bakte beter:

  • 150 g gulbete
  • 150 g polkabete
  • 150 g rødbete
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 1 ss hakket frisk timian
  • 0,5 stk. sitron

Mandelsmør:

  • 100 g smør
  • 50 g grovhakkede mandler
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 606 kcal
Fett 40 g
Protein 48 g
Karbohydrater 12 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Saftig og mør reinsdyrfilet med smakfulle bakte beter og deilig mandelsmør. Nam!

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Bakte beter:

  • 150 g gulbete
  • 150 g polkabete
  • 150 g rødbete
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 1 ss hakket frisk timian
  • 0,5 stk. sitron

Mandelsmør:

  • 100 g smør
  • 50 g grovhakkede mandler
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 606 kcal
Fett 40 g
Protein 48 g
Karbohydrater 12 g

Slik gjør du

  1. Legg kjøttet i romtemperatur i minst en halv time. Skjær om nødvendig vekk alle hinner.
  2. Skrell beter og skjær i jevnstore båter. Legg i en ildfast form og tilsett olje, timian og hvitløk. Skjær sitron i skiver eller båter og legg dem i formen. Bland godt. Krydre med litt salt og pepper. 
  3. Varm stekeovnen til 200 °C. Sett formen midt i ovnen i ca. 30 minutter, eller til betene er gylne og møre.
  4. Del om nødvendig kjøttet i passe store stykker. Varm en stekepanne og ha i smør. Når smøret slutter å bruse er det varmt nok til å legge i kjøttet.
  5. Brun kjøttet på begge sider og krydre med salt og pepper. Senk temperaturen og la kjøttet ettersteke i 3-4 minutter. Bruk gjerne steketermometer for å oppnå ønsket kjernetemperatur. La kjøttet hvile noen minutter før det serveres.

Reinsdyrfileten er lite stekt på 53-55 °C, medium på 60 °C, medium pluss på 65-70 °C og gjennomstekt på 75 °C. 

  1. Lag nøttesmør. Smelt smør i en stekepanne og la det bli nøttebrunt uten å bli brent. Bland inn grovhakkede mandler.
  2. Skjær reinsdyrfileten i ca. 2 cm skiver på skrå og anrett på tallerken sammen med de bakte beter og nøttesmør. Pynt eventuelt med litt firsk timian.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB14 21.11.2024 16:52:15