Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Reinsdyrgryte

Reinsdyrgryte

Ingredienser

porsjoner
  • 2 ss smør til steking
  • 800 g reinsdyrstek (eller grytekjøtt av rein) i 3x3 cm biter
  • 200 g bacon i små biter
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 8 stk. sjalottløk
  • 8 stk. knuste einebær
  • 1 kvist frisk timian
  • 1 boks vikingmelk
  • 1 dl kjøttbuljong (utblandet) eller vann
  • 2 ss mørk maisenna til jevning
  • 1 ss soyasaus (gjerne glutenfri)
  • 2 skiver geitost
  • 1 ss ripsgelé
  • 2 ss hakket frisk persille
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (5)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

For et høstlig vennelag er en gryterett med reinsdyr perfekt. Vi har brukt Vikingmelk i gryta, for det var slik bestemor gjorde det. Reinsdyrstek, eller grytekjøtt av rein, har masse smak, og egner seg perfekt sammen med andre markante smaker som einerbær, timian og geitost. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 2 ss smør til steking
  • 800 g reinsdyrstek (eller grytekjøtt av rein) i 3x3 cm biter
  • 200 g bacon i små biter
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 8 stk. sjalottløk
  • 8 stk. knuste einebær
  • 1 kvist frisk timian
  • 1 boks vikingmelk
  • 1 dl kjøttbuljong (utblandet) eller vann
  • 2 ss mørk maisenna til jevning
  • 1 ss soyasaus (gjerne glutenfri)
  • 2 skiver geitost
  • 1 ss ripsgelé
  • 2 ss hakket frisk persille
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Om sausen virker litt «grynete», kan du helle den over i en annen kjele og kjøre den opp med stavmikser før den helles tilbake over kjøttet.

Vurder oppskriften

Podcast-episode:

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:11.21.1.13980, server:MP-PRD-WEB13 26.04.2025 11:58:08 handleliste stengt