Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Reinsdyrgryte

Reinsdyrgryte

Ingredienser

porsjoner
  • 2 ss smør til steking
  • 800 g reinsdyrstek (eller grytekjøtt av rein) i 3x3 cm biter
  • 200 g bacon i små biter
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 8 stk. sjalottløk
  • 8 stk. knuste einebær
  • 1 kvist frisk timian
  • 1 boks vikingmelk
  • 1 dl kjøttbuljong (utblandet) eller vann
  • 2 ss mørk maisenna til jevning
  • 1 ss soyasaus (gjerne glutenfri)
  • 2 skiver geitost
  • 1 ss ripsgelé
  • 2 ss hakket frisk persille
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 649 kcal
Fett 38 g
Protein 58 g
Karbohydrater 19 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (5)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

For et høstlig vennelag er en gryterett med reinsdyr perfekt. Vi har brukt Vikingmelk i gryta, for det var slik bestemor gjorde det. Reinsdyrstek, eller grytekjøtt av rein, har masse smak, og egner seg perfekt sammen med andre markante smaker som einerbær, timian og geitost. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 2 ss smør til steking
  • 800 g reinsdyrstek (eller grytekjøtt av rein) i 3x3 cm biter
  • 200 g bacon i små biter
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 8 stk. sjalottløk
  • 8 stk. knuste einebær
  • 1 kvist frisk timian
  • 1 boks vikingmelk
  • 1 dl kjøttbuljong (utblandet) eller vann
  • 2 ss mørk maisenna til jevning
  • 1 ss soyasaus (gjerne glutenfri)
  • 2 skiver geitost
  • 1 ss ripsgelé
  • 2 ss hakket frisk persille
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 649 kcal
Fett 38 g
Protein 58 g
Karbohydrater 19 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Om sausen virker litt «grynete», kan du helle den over i en annen kjele og kjøre den opp med stavmikser før den helles tilbake over kjøttet.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode:

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12510, server:MP-PRD-WEB14 21.12.2024 13:13:22