Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Reinsdyrkarbonade

Reinsdyrkarbonade

Ingredienser

porsjoner

Reinsdyrkarbonader:

  • 400 g reinsdyrskav
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 1 stk. finhakket løk
  • 50 g hakket sylteagurk
  • 1 ss potetmel
  • 1 dl kremfløte
  • 2 ss smør til steking

Tilbehør:

  • 4 skiver bacon
  • 2 ss frisk gressløk
  • 1 båt hvitløk
  • 8 ss lettrømme
  • 1 pk ferdigkuttet salatblanding
  • 2 stk. tomat
  • 8 skiver sylteagurk
  • 8 skiver landbrød , ristet
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Med reinsdyrskav eller finnbiff i fryseren har du flere gode middagsmuligheter. Halvtint reinsdyrskav blir til flott farse i løpet av få sekunder, og du kan lage herlige, grove reinsdyrkarbonader med masse smak. Har du avskjær eller kjøttdeig av rein, er dette selvfølgelig også flott å bruke i denne retten. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner

Reinsdyrkarbonader:

  • 400 g reinsdyrskav
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 1 stk. finhakket løk
  • 50 g hakket sylteagurk
  • 1 ss potetmel
  • 1 dl kremfløte
  • 2 ss smør til steking

Tilbehør:

  • 4 skiver bacon
  • 2 ss frisk gressløk
  • 1 båt hvitløk
  • 8 ss lettrømme
  • 1 pk ferdigkuttet salatblanding
  • 2 stk. tomat
  • 8 skiver sylteagurk
  • 8 skiver landbrød , ristet
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Reinsdyrkarbonade

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Steinar Vidnes

    Hmm. prøvde dette med hjort.. eg brukte 500gr hjort (kortreist) som var malt opp til kjøttdeig og 400gr karbonadedeig. Har desverre ikkje foodprossesor eller hurtighakker. så eg brukte en kjøttdeig hakke (ikkje elektrisk) og fulgte ellers oppskiften .. Men dette ble en slags graut,.. Men brukte ei ause slik eg la opp ei ause=en karbonade på steikepanna. Ble karbonader likevel skjønt ganske lause/løse . Men fikk ikkje til å forme desse karbonadene. utanfor steikepanna.

    • Bjørn Tore Teigen

      Hei Steinar! Når du blander kjøttet sammen med saltet er det viktig at det får godt med bevegelse da det aktiverer de salt løslige proteinene i kjøttet og når du da har i kjøttet blir det seigt og du får en god binding. har du ikke en food processor eller kværn så kan man eltet deigen godt i en bolle med sleiv eller hender. For lite elting gir løse karbonader! Neste gang så må du bearbeide kjøttet mer med salt for å oppnå ønsket binding/fasthet :) Hilsen Bjørn Tore i MatPrat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13651, server:MP-PRD-WEB11 01.04.2025 17:27:39 handleliste stengt