Hopp til hovedinnhold
matprat logo

Reinsdyrkebab

Ingredienser

porsjoner

Deig til lefser:

  • 275 g hvetemel
  • 1 ts tørrgjær
  • 0,5 ts sukker
  • 0,5 ts salt
  • 1,5 dl lunkent vann
  • 25 g romtemperert smør

Kebabfyll:

  • 2 stk. frisk sjampinjong
  • 0,5 stk. løk
  • 400 g reinsdyrskav
  • 1 ss smør til steking
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 4 stilker frisk timian (kan sløyfes)

Tyttebærrømme:

  • 4 ss lettrømme
  • 1 ss tyttebærsyltetøy

Til servering:

  • 0,5 pk blandet babybladsalat (á 65 g)
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 489 kcal
Fett 19 g
Protein 30 g
Karbohydrater 44 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (5)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Kebab er superdigg. Med reinsdyrskav, sopp og tyttebær får kebaben smaken av norsk natur. Kjøp noen freshe lefser, eller lag dem enkelt selv, alt etter hva du foretrekker. Vilt godt, fra naturen!

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Deig til lefser:

  • 275 g hvetemel
  • 1 ts tørrgjær
  • 0,5 ts sukker
  • 0,5 ts salt
  • 1,5 dl lunkent vann
  • 25 g romtemperert smør

Kebabfyll:

  • 2 stk. frisk sjampinjong
  • 0,5 stk. løk
  • 400 g reinsdyrskav
  • 1 ss smør til steking
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 4 stilker frisk timian (kan sløyfes)

Tyttebærrømme:

  • 4 ss lettrømme
  • 1 ss tyttebærsyltetøy

Til servering:

  • 0,5 pk blandet babybladsalat (á 65 g)
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 489 kcal
Fett 19 g
Protein 30 g
Karbohydrater 44 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Ha gjerne noen frosne tyttebær og litt nykvernet pepper over før servering. Server resten av tyttebærrømmen ved siden av. 

Viltkebab

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB14 21.11.2024 17:29:20