Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Reinsdyrpølse med ertepuré og løk

Reinsdyrpølse med ertepuré og løk

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk. reinsdyrpølse
  • 2 stk. pølsebrød

Syltet rødløk:

  • 1 stk. rødløk
  • 1,5 dl vann
  • 1 dl sukker
  • 0,25 dl eplecidereddik

Ertepuré:

  • 0,5 pk frosne erter (á 250 g)
  • 2 ss smør
  • 0,5 dl kremfløte , eller matfløte
  • 1 ts finhakket frisk mynte (kan sløyfes)
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1219 kcal
Fett 83 g
Protein 39 g
Karbohydrater 75 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ut på tur, aldri sur - spesielt ikke når du har med deg reinsdyrpølse med ertepuré og løk. Lag ertepuré og syltet rødløk på forhånd, så har du et kjapt måltid når du er på tur. PS! Pølsen smaker like godt hjemme i sofakroken også. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk. reinsdyrpølse
  • 2 stk. pølsebrød

Syltet rødløk:

  • 1 stk. rødløk
  • 1,5 dl vann
  • 1 dl sukker
  • 0,25 dl eplecidereddik

Ertepuré:

  • 0,5 pk frosne erter (á 250 g)
  • 2 ss smør
  • 0,5 dl kremfløte , eller matfløte
  • 1 ts finhakket frisk mynte (kan sløyfes)
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1219 kcal
Fett 83 g
Protein 39 g
Karbohydrater 75 g

Slik gjør du

  1. Rens rødløk, og skjær den i skiver. Kok opp vann, sukker og eddik i en liten kasserolle. Ha i rødløk når sukkeret har løst seg opp. 
  2. Kok opp, trekk kasserollen av platen og avkjøl. Ha rødløken i en tett boks om den skal med i tursekken. 
  3. Smelt smør i en kjele, og ha i frossne erter. Fres til ertene har blitt varme. Kjør dem med en stavmikser eller mos med en stamper. Spe med litt fløte, og smak til med salt og pepper. Ekstra godt blir det om du også har i litt finhakket mynte.
  4. Varm pølsene i en stekepanne, på primus eller på bålet til de er gjennomvarme. 
  5. Varm eventuelt brødene raskt.

Server pølsene i brød, toppet med ertepuré og syltet rødløk. 

Reinsdyrpølse med ertepuré og løk

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB14 22.11.2024 06:01:47