Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Reinsdyrsmørbrød med kantareller

Reinsdyrsmørbrød med kantareller

Ingredienser

porsjoner
  • 50 g kantarell , eller annen sopp
  • 1 stk. sjalottløk
  • 2 ss smør til steking
  • 1 skive grovt brød
  • 0,25 pose blandet babybladsalat
  • 1 ss kremost med pepper
  • 2 skiver reinsdyrstek eller reinsdyrroastbiff
  • 1 ss rips- eller rognebærgelé
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 481 kcal
Fett 33 g
Protein 14 g
Karbohydrater 29 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Har du stek til overs etter gårsdagens middag? Å lage seg et smørbrød med reinsdyrstek er en flott måte å bruke opp rester på, og en perfekt måte å lage nok et velsmakende måltid!

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 50 g kantarell , eller annen sopp
  • 1 stk. sjalottløk
  • 2 ss smør til steking
  • 1 skive grovt brød
  • 0,25 pose blandet babybladsalat
  • 1 ss kremost med pepper
  • 2 skiver reinsdyrstek eller reinsdyrroastbiff
  • 1 ss rips- eller rognebærgelé
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 481 kcal
Fett 33 g
Protein 14 g
Karbohydrater 29 g

Slik gjør du

  1. Rens sopp og løk. Finhakk løken og del eventuelt soppen i mindre biter.
  2. Stek sopp og løk i en varm panne med litt smør til det er gyllent. Krydre med salt og pepper, og ha i grovhakket persille.
  3. Stek brødskiven i resten av smøret og legg den over på et ark kjøkkenpapir slik at fettet renner av.  
  4. Smør kremost på skiven, legg på salat og tynne skiver av reinsdyrstek. Topp med den stekte sopp- og løkblandingen. Server gjerne med gelé.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Suksess med sopp

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB12 24.11.2024 05:13:02