Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Reinsdyrtaco

Reinsdyrtaco

Ingredienser

porsjoner

Multesalsa:

  • 250 g multer
  • 1 stk. sjalottløk
  • 0,5 stk. jalapeño , eventuelt grønn chili
  • 1 ss olivenolje
  • 0,5 ss revet frisk ingefær
  • 3 ss sukker
  • 3 ss eplecidereddik

Syltet rødløk:

  • 1 stk. rødløk i skiver
  • 1,5 dl vann
  • 1 dl sukker
  • 0,5 dl eplecidereddik

Tilbehør:

  • 2 stk. pære
  • 1 stk. jalapeño , eventuelt grønn chili
  • 1 pk blandet babybladsalat (á 65 g)
  • 8 stk. lompe
  • 4 ss tyttebærsyltetøy
  • 4 stilker frisk timian (kan sløyfes)
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 524 kcal
Fett 13 g
Protein 27 g
Karbohydrater 71 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Reinsdyrtaco er perfekt når du ønsker en ny og spennende vri på den klassiske fredagstacoen! Bruk litt ekstra tid på en skikkelig digg multesalsa, og server reinsdyrbiffen i tynne skiver med syltet rødløk, tyttebær og pære.  

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Multesalsa:

  • 250 g multer
  • 1 stk. sjalottløk
  • 0,5 stk. jalapeño , eventuelt grønn chili
  • 1 ss olivenolje
  • 0,5 ss revet frisk ingefær
  • 3 ss sukker
  • 3 ss eplecidereddik

Syltet rødløk:

  • 1 stk. rødløk i skiver
  • 1,5 dl vann
  • 1 dl sukker
  • 0,5 dl eplecidereddik

Tilbehør:

  • 2 stk. pære
  • 1 stk. jalapeño , eventuelt grønn chili
  • 1 pk blandet babybladsalat (á 65 g)
  • 8 stk. lompe
  • 4 ss tyttebærsyltetøy
  • 4 stilker frisk timian (kan sløyfes)
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 524 kcal
Fett 13 g
Protein 27 g
Karbohydrater 71 g

Slik gjør du

  1. Tin multer til multesalsaen, dersom de er frosne. Finhakk løk og jalapeño.
  2. Fres løk og jalapeño i en liten kjele med olje. Ha i multer, revet ingefær, sukker og eddik, og kok opp. La salsaen småkoke til den tykner. Smak til med litt salt og nykvernet pepper. 
  3. Lag syltet rødløk. Rens rødløk, og skjær den i skiver. Kok opp vann, sukker og eddik i en liten kasserolle. Legg i rødløk når sukkeret har løst seg opp. Kok opp, trekk kasserollen av platen og avkjøl.
  4. Krydre reinsdyrbiffen med salt og pepper. Stek biffen i en varm panne med smør, 1-2 minutter på hver side. Trekk pannen av platen, og la biffen hvile i 5 minutter før du skjærer den i tynne skiver. 
  5. Kutt pære og jalapenõs i tynne skiver, vask eventuelt salat.  

Server reinsdyrtaco i lompe med multesalsa, syltet rødløk, tyttebærsyltetøy, jalapeño, pære og salat. Pynt eventuelt med noen multer og frisk timian.

Reinsdyrtaco

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12109, server:MP-PRD-WEB14 21.11.2024 07:29:25