Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Reker med urtemajones

Reker med urtemajones

Ingredienser

porsjoner
  • 1,5 kg reker

Urtemajones:

  • 1 dl majones
  • 1 dl matyoghurt eller gresk yoghurt
  • 1 båt revet hvitløk
  • 4 ss finhakket frisk kruspersille
  • 3 ss finsnittet frisk gressløk
  • 2 ss finhakket frisk estragon
  • 4 skiver surdeigsbrød
  • 1 stk. lime
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1148 kcal
Fett 58 g
Protein 62 g
Karbohydrater 92 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Prøv en vri på dressingen til rekene. Green Goddess majones er grønn og lekker og veldig populær i USA. Vi kaller den urtemajones. Deilig urtesmak passer perfekt til rekene!

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 1,5 kg reker

Urtemajones:

  • 1 dl majones
  • 1 dl matyoghurt eller gresk yoghurt
  • 1 båt revet hvitløk
  • 4 ss finhakket frisk kruspersille
  • 3 ss finsnittet frisk gressløk
  • 2 ss finhakket frisk estragon
  • 4 skiver surdeigsbrød
  • 1 stk. lime
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1148 kcal
Fett 58 g
Protein 62 g
Karbohydrater 92 g

Slik gjør du

  1. Rens reker og sett dem kaldt til de skal brukes.
  2. Bland majones, yoghurt og hvitløk i en skål.
  3. Fjern grove stilker fra urtene og finhakk eller mos dem til puré med en stavmikser / hurtigmikser.
  4. Bland urtene med majonesblandingen. Smak til med litt salt og pepper, eventuelt også litt limesaft.
  5. Rist brødskiver og legg dem på hver sin tallerken.
  6. Tørk rekene godt og vend dem inn i majonesen.
  7. Topp hver skive med en raus skje reker og pynt med blader av frisk estragon. Skjær lime i båter og legg på tallerkenen. Du kan også legge litt salat på brødskivene før du legger på rekene dersom du ønsker. 

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB11 22.11.2024 21:32:08