Hopp til hovedinnhold
matprat logo

Ribbe med asiatisk glaze

Ingredienser

porsjoner

Glaze:

  • 2 stk. sitrongress
  • 3 dl søt soyasaus (ketjap manis)
  • 2 ss riseddik
  • 4 ss brunt sukker
  • 2 stk. finhakket grønn chili (uten frø)
  • 4 båter finhakket hvitløk
  • ca. 4 cm revet frisk ingefær
  • skall av 1 stk. lime
  • 1 stk. hel kanel
  • 2 stk. stjerneanis

Frisk salat:

  • 2 stk. gulrot
  • 4 stilker stilkselleri (stangselleri)
  • 3 stk. vårløk
  • 4 ss grovhakket frisk koriander
  • 2 ss ristede sesamfrø
  • 1 ss nøytral olje
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ss pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 2153 kcal
Fett 181 g
Protein 74 g
Karbohydrater 54 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (29)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Deilig, klissete ribbe med masse smak! Saftig svinekjøtt, glaze med asiatiske smaker, servert med friske grønnsaker! Utradisjonell ribbe, men minst like god som klassikeren!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Glaze:

  • 2 stk. sitrongress
  • 3 dl søt soyasaus (ketjap manis)
  • 2 ss riseddik
  • 4 ss brunt sukker
  • 2 stk. finhakket grønn chili (uten frø)
  • 4 båter finhakket hvitløk
  • ca. 4 cm revet frisk ingefær
  • skall av 1 stk. lime
  • 1 stk. hel kanel
  • 2 stk. stjerneanis

Frisk salat:

  • 2 stk. gulrot
  • 4 stilker stilkselleri (stangselleri)
  • 3 stk. vårløk
  • 4 ss grovhakket frisk koriander
  • 2 ss ristede sesamfrø
  • 1 ss nøytral olje
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ss pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 2153 kcal
Fett 181 g
Protein 74 g
Karbohydrater 54 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Asiatisk ribbe trinnbilder
Asiatisk ribbe trinnbilder
Asiatisk ribbe trinnbilder
Asiatisk ribbe trinnbilder
Asiatisk ribbe trinnbilder
Asiatisk ribbe trinnbilder

Server den deilige, klissete ribba med den friske salaten, resten av glazen og gjerne litt ekstra frisk koriander. Ris smaker også godt til. 

Ribbe med asiatisk glaze

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: O julemat med din glede

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12510, server:MP-PRD-WEB13 26.12.2024 12:33:54