1. Forvarm smoker, grill eller stekeovn til 125 °C.
2. Bland ingredienser til krydderblandingen (rub) godt sammen med en stavmikser, i en kjøkkenmaskin eller i en morter.
Oppskriften på rub er stor, og du vil ha endel til overs. Oppbevar den på et glass med lokk eller i en lufttett boks og bruk den i løpet av sommeren. Passer veldig godt til både svinekjøtt og kylling.
3. På rå baby back ribs sitter det en membran (hinne) over ribbena. Sjekk om membranen er fjernet. Sitter membranen fortsatt på, fjerner du den enkelt ved å ta tak i hjørnet på membranen over ett av de ytterste bena, og dra av. Hold i membranen med litt kjøkkenpapir eller en spiseskje, slik at du får bedre grep. Dette kalles å strippe ribbesiden.
4. Strø rub på baby back ribsene, og gni rubben godt inn i kjøttet. Rist av krydderet som ikke fester seg til kjøttet. Legg kjøttet i smokeren/på grillen eller i stekeovnen og stek til kjøttet løsner lett fra beina, 2-3 timer.
Ha en sprutflaske med vann, eller lag en «mopping sauce» med like deler eplejuice og eplecidereddik, og hell den på sprayflasken. Spray litt av vannet eller blandingen på ribsene hver time.
5. Lag BBQ-saus. Skrell løk og hvitløk, og hakk dem grovt. Ha olje i kjele på middels varme, og fres løk og hvitløk i oljen.
6. Ha i chilipulver, chipotle og salt, og rør rundt til alt er godt blandet.
7. Tilsett resten av ingrediensene. La blandingen koke opp. Ta kjelen av varmen. Blend med en stavmikser eller i en blender. Ha sausen i en ren flaske og oppbevar den kaldt og kjølig.
8. Legg maiskolber i smokeren/grillen og grill til maiskolbene er gjennomvarme. Pensle med smør og strø på flaksalt.
9. Del baby back ribsene etter bena. Server dem varme med grillet mais og bbq-saus. Det smaker også godt med coleslaw og ovnsbakte poteter til.