Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Ribs med grillet mais og bbq-saus

Ribs med grillet mais og bbq-saus

Ingredienser

porsjoner

Rub:

  • 125 g brunt sukker
  • 160 g sukker
  • 50 g paprikapulver
  • 25 g hvitløkspulver
  • 75 g salt
  • 25 g malt sort pepper pepper
  • 10 g malt ingefær
  • 15 g løkpulver
  • 7 g malt spisskummen
  • 4 g chipotle chilipulver

BBQ-saus:

  • 2 ss nøytral olje til steking
  • 1 stk. løk
  • 3 båter hvitløk
  • 1,5 ts chilipulver
  • 0,5 ts salt
  • 4 ts chipotle chilipulver
  • 1,25 dl kaffe
  • 1,25 dl worchestershiresaus
  • 2,5 dl ketchup
  • 1,25 dl eplecidereddik
  • 100 g brunt sukker

Tilbehør:

  • 4 stk. hermetiske maiskolber
  • 2 ss smør
  • 1 ts flaksalt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1775 kcal
Fett 89 g
Protein 71 g
Karbohydrater 167 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Dette er skikkelig momsemat! Rubbet baby back ribs som har kost seg i smokeren eller på grillen i flere timer, slik at kjøttet blir ekstra mørt og løsner lett fra beina. Server den med hjemmelaget BBQ-saus og grillede maiskolber. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Rub:

  • 125 g brunt sukker
  • 160 g sukker
  • 50 g paprikapulver
  • 25 g hvitløkspulver
  • 75 g salt
  • 25 g malt sort pepper pepper
  • 10 g malt ingefær
  • 15 g løkpulver
  • 7 g malt spisskummen
  • 4 g chipotle chilipulver

BBQ-saus:

  • 2 ss nøytral olje til steking
  • 1 stk. løk
  • 3 båter hvitløk
  • 1,5 ts chilipulver
  • 0,5 ts salt
  • 4 ts chipotle chilipulver
  • 1,25 dl kaffe
  • 1,25 dl worchestershiresaus
  • 2,5 dl ketchup
  • 1,25 dl eplecidereddik
  • 100 g brunt sukker

Tilbehør:

  • 4 stk. hermetiske maiskolber
  • 2 ss smør
  • 1 ts flaksalt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1775 kcal
Fett 89 g
Protein 71 g
Karbohydrater 167 g

Slik gjør du

 1. Forvarm smoker, grill eller stekeovn til 125 °C.

2. Bland ingredienser til krydderblandingen (rub) godt sammen med en stavmikser, i en kjøkkenmaskin eller i en morter.

Oppskriften på rub er stor, og du vil ha endel til overs. Oppbevar den på et glass med lokk eller i en lufttett boks og bruk den i løpet av sommeren. Passer veldig godt til både svinekjøtt og kylling.

3. På rå baby back ribs sitter det en membran (hinne) over ribbena. Sjekk om membranen er fjernet. Sitter membranen fortsatt på, fjerner du den enkelt ved å ta tak i hjørnet på membranen over ett av de ytterste bena, og dra av. Hold i membranen med litt kjøkkenpapir eller en spiseskje, slik at du får bedre grep. Dette kalles å strippe ribbesiden.

4. Strø rub på baby back ribsene, og gni rubben godt inn i kjøttet. Rist av krydderet som ikke fester seg til kjøttet. Legg kjøttet i smokeren/på grillen eller i stekeovnen og stek til kjøttet løsner lett fra beina, 2-3 timer.

Ha en sprutflaske med vann, eller lag en «mopping sauce» med like deler eplejuice og eplecidereddik, og hell den på sprayflasken. Spray litt av vannet eller blandingen på ribsene hver time.

5. Lag BBQ-saus. Skrell løk og hvitløk, og hakk dem grovt. Ha olje i kjele på middels varme, og fres løk og hvitløk i oljen.

6. Ha i chilipulver, chipotle og salt, og rør rundt til alt er godt blandet.

7. Tilsett resten av ingrediensene. La blandingen koke opp. Ta kjelen av varmen. Blend med en stavmikser eller i en blender. Ha sausen i en ren flaske og oppbevar den kaldt og kjølig.

8. Legg maiskolber i smokeren/grillen og grill til maiskolbene er gjennomvarme. Pensle med smør og strø på flaksalt.  

9. Del baby back ribsene etter bena. Server dem varme med grillet mais og bbq-saus. Det smaker også godt med coleslaw og ovnsbakte poteter til. 

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Saftige spareribs

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB12 23.11.2024 14:09:17