Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Risgrøt med karamellokk

Risgrøt med karamellokk

Ingredienser

porsjoner
  • 500 g risgrøt
  • 2 ss sukker
  • 0,5 ts malt kanel
  • 3 ss sukker til brenning
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 87 kcal
Fett 2 g
Protein 2 g
Karbohydrater 16 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Søt risgrøt med et lokk av karamell, som en slags julespesial av klassikeren Crème Brûlée. En spennende og digg måte å servere risgrøt på! Perfekt å lage som en enkel dessert av grøtrestene.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 500 g risgrøt
  • 2 ss sukker
  • 0,5 ts malt kanel
  • 3 ss sukker til brenning
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 87 kcal
Fett 2 g
Protein 2 g
Karbohydrater 16 g

Slik gjør du

Risgrøten bør være kald. Lager du ny grøt, må den avkjøles først, sånn at sukkeret legger seg som et lokk under brenning. 

trinn du kan merke av

Server så fort karamellokket har stivnet!

Risgrøt med karamellokk

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Dilla på grøt

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB11 26.11.2024 13:27:54