Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Rødbete- og potet tarte tatin

Rødbet- og potet-tarte tatin

Ingredienser

porsjoner
  • 1 kg kokte poteter
  • 0,5 kg ferdigkokt rødbete
  • 6 stk. små rødløk
  • 2 ss smør
  • 2 kvister frisk rosmarin
  • 1 ss sukker
  • 200 g fetaost
  • 1 pk butterdeig
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 959 kcal
Fett 45 g
Protein 23 g
Karbohydrater 108 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Søstrene Tatin laget sin tarte med epler, vi lager vår med potet og rødbete. En super middagsrett, eller som tilbehør.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 1 kg kokte poteter
  • 0,5 kg ferdigkokt rødbete
  • 6 stk. små rødløk
  • 2 ss smør
  • 2 kvister frisk rosmarin
  • 1 ss sukker
  • 200 g fetaost
  • 1 pk butterdeig
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 959 kcal
Fett 45 g
Protein 23 g
Karbohydrater 108 g

Slik gjør du

  1. Legg butterdeigsplater til tining.
  2. Del kokte poteter og rødbeter i grove biter.
  3. Skjær løk i skiver og fres den myk og blank i smør. Grovhakk rosmarin. Tilsett rosmarin og sukker og fres videre et par minutter. Smak til med salt og pepper.
  4. Fordel løk i bunnen av en ildfast form (gjerne en springform fôret med bakepapir)
  5. Sett poteter og løk tett i tett i formen og press dem litt ned i løken.
  6. Legg butterdeigsplatene over hverandre slik at de danner en firkant. «Lim» dem sammen med litt vann. Kjevle ut butterdeig til et "lokk" som er ca. 1 cm større enn formen. Legg lokket på toppen av formen og trykk ned langs kantene. Prikk deigen med en gaffel.
  7. Varm ovnen til 200 °C. Sett formen midt i ovnen og stek i ca. 25-30 minutter, til butterdeigslokket har blåst seg opp og fått fin farge. Avkjøl den noen minutter før du snur den opp ned på et fat og fjerner formen forsiktig. Smuldre fetaosten mellom fingrene og dryss den over sammen med litt frisk rosmarin.

Server som selvstendig rett eller som tilbehør til kjøtt.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12510, server:MP-PRD-WEB15 21.12.2024 15:07:59