Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Rødkokt ribbe - alternativ 1

Rødkokt ribbe

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g ribbe
  • 4 ss solsikkeolje
  • 2 ss revet frisk ingefær
  • 3 båter grovt hakket hvitløk
  • 4 stk. stjerneanis
  • 2 stk. hel kanel
  • 0,5 ss chiliflakes eller 10 tørkede chili
  • 2 ss brunt sukker
  • 1 dl soyasaus
  • 1 dl hoisinsaus
  • 1 dl tørr sherry eller kinesisk vin
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 921 kcal
Fett 70 g
Protein 33 g
Karbohydrater 33 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (7)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Prøv deg på Maos favorittrett! Ribbe i terninger som får koke lenge med krydder og soyasaus. Dette gir en nydelig, mørk farge og masse smak.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g ribbe
  • 4 ss solsikkeolje
  • 2 ss revet frisk ingefær
  • 3 båter grovt hakket hvitløk
  • 4 stk. stjerneanis
  • 2 stk. hel kanel
  • 0,5 ss chiliflakes eller 10 tørkede chili
  • 2 ss brunt sukker
  • 1 dl soyasaus
  • 1 dl hoisinsaus
  • 1 dl tørr sherry eller kinesisk vin
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 921 kcal
Fett 70 g
Protein 33 g
Karbohydrater 33 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Originalt blir det brukt buklist i denne retten, men det kan være vanskelig å få tak i. Vi har derfor valgt å bruke ribbe i vår versjon. Usaltet sideflesk eller svinenakke er også flott å bruke i denne.

Server sammen med ris og grønnsaker, for eksempel kinesisk agurksalat eller brokkoli med hvitløk og sesam.

Det sies at rødkokt sideflesk var Mao Zedongs favorittrett, og det er en av Kinas mest kjente matretter. Retten lages med lokale variasjoner over store deler av Kina. Denne varianten stammer fra Hunan-provinsen.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12723, server:MP-PRD-WEB15 21.01.2025 08:23:56