Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Rødvinsvinaigrette med dill og appelsin

Rødvinsvinaigrette med dill og appelsin

Ingredienser

porsjoner
  • finrevet skall og saft av 1 stk. appelsin
  • 1 stk. sjalottløk
  • 1 båt hvitløk
  • 2 ss rødvinseddik
  • 1 ss sukker
  • 0,5 dl olivenolje
  • 2 ss hakket frisk dill
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 178 kcal
Fett 12 g
Protein 2 g
Karbohydrater 16 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

En mild vinaigrettedressing med deilig smak av appelsin og dill. Nydelig på alle slags salater og til røkt fisk og kjøtt. 

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • finrevet skall og saft av 1 stk. appelsin
  • 1 stk. sjalottløk
  • 1 båt hvitløk
  • 2 ss rødvinseddik
  • 1 ss sukker
  • 0,5 dl olivenolje
  • 2 ss hakket frisk dill
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 178 kcal
Fett 12 g
Protein 2 g
Karbohydrater 16 g

Slik gjør du

  1. Vask appelsinen godt i lunkent vann. Bruk gjerne litt oppvaskmiddel og skyll godt. Riv skallet fint, del i to og press saften av appelsinen.
  2. Bland alle ingrediensene i et romslig glass med tett lokk. Skru på lokket og rist kraftig.
  3. Smak om nødvendig til med sukker, salt og pepper.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12276, server:MP-PRD-WEB15 03.12.2024 18:31:04