Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Røkt juleskinke med tilbehør - sharing

Røkt juleskinke med tilbehør

Ingredienser

10  porsjoner
  • 2 kg surret, røkt juleskinke
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 260 kcal
Fett 9 g
Protein 44 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Juleskinke i skiver servert som en del av en herlig sharingmeny, gir verten tid til gjestene og gjestene en ekstra sosial matopplevelse.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

10  porsjoner
  • 2 kg surret, røkt juleskinke
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 260 kcal
Fett 9 g
Protein 44 g

Slik gjør du

1. Pakk skinken i aluminiumfolie og legg den i en langpanne eller ildfast form. Stikk et steketermometer i den mest kjøttfulle delen. Sett formen i stekeovnen på 125 °C. Skinken er ferdig når steketermometeret viser 74 °C.

Skinken kan også legges i kokende vann. La den trekke på ca. 90 °C til steketermometeret viser 74 °C. Dette tar ca. 2 timer for en skinke på 2 kilo.

2. Ta skinken ut av ovnen og fjern folien. Ta av nettet og eventuelt svoren. Server skinken lun eller avkjøl den helt og server den kald.

Du får også kjøpt ferdig kokt juleskinke i butikken, som er kjempefin å sette på lunsj- eller middagsbordet i julen.

Her har vi servert den røkte juleskinken med blåbærbraisert kålrot, mandel- og kaperspesto, en fransk potet- og purresalat med sennepsdressing, grønne salatblader og stekte pærer med kremost og bacon.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB11 24.11.2024 05:23:22