Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Røkt sild med rösti

Røkt sild med rösti

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk. bøkling
  • 4 stk. mandelpotet
  • 2 ss nøytral olje til steking
  • 0,5 stk. rødløk
  • 2 ss ørretrogn
  • 2 stilker frisk basilikum
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 132 kcal
Fett 6 g
Protein 10 g
Karbohydrater 10 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Små, gullglitrende røkte sild på sprøstekt potetrösti er en nydelig forrett eller kveldsrett. Vi bør spise mer sild i alle former – det er både bærekraftig, sunt og godt!

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk. bøkling
  • 4 stk. mandelpotet
  • 2 ss nøytral olje til steking
  • 0,5 stk. rødløk
  • 2 ss ørretrogn
  • 2 stilker frisk basilikum
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 132 kcal
Fett 6 g
Protein 10 g
Karbohydrater 10 g

Slik gjør du

  1. Bruk en skarp kniv og del bøklingen på langs. Del hver filet i skrå biter. La skinnet sitte på. Sett kaldt til servering.
  2. Riv poteter grovt.
  3. Varm en stekepanne med olje. Stek tynne potetrösti til de er gyllenbrune på begge sider. Krydre med litt salt og pepper.
  4. Legg rösti på asjetter og topp med rømme, bøkling, løk og rogn. Pynt med frisk basilikum eller andre urter.

 

Röstiene kan godt stekes ferdig i god tid og varmes i stekeovnen på 180 °C i noen minutter, til de blir sprø. Andre typer varm- eller kaldrøkt fisk kan erstatte bøklingen.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12320, server:MP-PRD-WEB12 11.12.2024 15:52:55