Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Røkt svinekam med grønnsaker i ovn

Røkt svinekam og grønnsaker i ovn

Ingredienser

porsjoner
  • ca. 400 g røkt svinekam
  • 250 g potet , gjerne stor potet
  • 150 g tomat
  • 150 g rødløk
  • 1 stk. aubergine
  • 1 stk. grønn squash
  • 2 ss nøytral olje til formen
  • 4 båter hvitløk
  • 2 kvister frisk rosmarin
  • 25 g smør
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Røkt svinekam med deilig salt- og røykaroma er med på å gi smak til grønnsakene i denne morsomme og fargerike retten. Formen er fin å tilberede i god tid før servering, og lager seg selv i stekeovnen mens du gjør andre ting. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • ca. 400 g røkt svinekam
  • 250 g potet , gjerne stor potet
  • 150 g tomat
  • 150 g rødløk
  • 1 stk. aubergine
  • 1 stk. grønn squash
  • 2 ss nøytral olje til formen
  • 4 båter hvitløk
  • 2 kvister frisk rosmarin
  • 25 g smør
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server retten rykende varm, gjerne med godt, ferskt brød til å suge opp den deilige kraften i formen.

Om du vil gjøre retten ekstra lekker, kan du toppe den med litt smuldret fetaost og ristede pinjekjerner. Det er også nydelig å drysse over revet ost og gratinere retten til osten er myk og gyllen.

Røkt svinekam med grønnsaker i ovn

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.13485, server:MP-PRD-WEB12 18.03.2025 01:24:27 handleliste stengt