Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Royal icing

Royal icing

Ingredienser

1  porsjoner
  • 1 stk. eggehvite
  • 1 ts sitronsaft
  • 1,4 l melis
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (5)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Royal icing er melisglasur som stivner, til forskjell fra smørkrem. Perfekt når du skal sette sammen pepperkakehus, pynte kaker eller kjeks. 

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

1  porsjoner
  • 1 stk. eggehvite
  • 1 ts sitronsaft
  • 1,4 l melis
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Royal icing er holdbar i kjøleskapet i inntil 5 dager i en lufttett boks.

Ha royal icing over i en sprøytepose eller lufttett beholder.

Royal icing

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Elenor

    Hvordan har dere klart å få 1,4 LITER melis inn i dette egget? Etter bare 500 gram er det som om det aldri var noe fuktighet i bollen i det hele tatt?

  • Marit Solheim

    1,4 liter? Ikke 1,4 desiliter på ett egg? Fant en Britisk oppskrift: 3 eggehviter og 450g melis. Dette gir ei eggehvite og 150g melis Jeg får det ikke til å stemme med 1,4 liter melis. Prøvde meg på oppskriften, men resultatet ble ikke bra, nei. Får bare prøve igjen ☺️👍🏻

    • Kaia Draugedalen Blomberg

      Nei, det er ikke praktisk mulig å få blandet inn 1,4 liter melis inn i en eggehvite, selv med en ts sitronsaft. 200 gram melis til en eggehvite er det jeg klarer å blande sammen før jeg må frem med sitronsaften for å tynne ut.

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13485, server:MP-PRD-WEB11 14.03.2025 00:24:53 handleliste stengt