Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Rundstykker med tørket tang

Rundstykker med tørket tang

Ingredienser

1  porsjoner

1 porsjon gir 24 rundstykker

  • 50 g gjær
  • 6 dl vann
  • 1 ts sukker
  • 2 ts salt
  • 2 dl olivenolje
  • 1 kg hvetemel
  • 1 ss tørket tang
  • 1 stk. egg til pensling
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 5071 kcal
Fett 206 g
Protein 146 g
Karbohydrater 591 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Tørket tang og tare har mange anvendelsesområder, og kan brukes som tilskudd og smaksforsterker i ulike retter. Her har du et eksempel – rundstykker med tang får ekstra god smak, og blir lekkert spettede når de brytes i to. Server dem til fiskesuppe med tang eller blåskjell med tangsmør.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

1  porsjoner

1 porsjon gir 24 rundstykker

  • 50 g gjær
  • 6 dl vann
  • 1 ts sukker
  • 2 ts salt
  • 2 dl olivenolje
  • 1 kg hvetemel
  • 1 ss tørket tang
  • 1 stk. egg til pensling
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 5071 kcal
Fett 206 g
Protein 146 g
Karbohydrater 591 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Når deigen eltes i kjøkkenmaskin, vil temperaturen stige gradvis. Tidligere var det anbefalt å lunke væsken til 37 °C, men ved tilstrekkelig elting i maskin kan temperaturen stige for mye og gjærcellene kan dø. Elter du for hånd, eller ikke har mulighet til å elte lenge nok, vil ikke temperaturen stige så mye. Da kan væsken med fordel lunkes til 37 °C for raskere heving.

All slags tørket tang eller tare kan brukes i rundstykkene, for eksempel trøffeltang, sagtang, søl, butare eller sukkertare.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Slik sanker du de første ville vekstene

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12680, server:MP-PRD-WEB14 15.01.2025 11:58:08