Deig trinn 1:
1. Varm opp vann til 37°C. Rør inn byggmel og la det stå i 30 minutter.
Deig trinn 2:
2. Bland tørrgjær, hvetemel, sammalt rug grov og salt i en bolle. Rør inn yoghurt, olje og deigen fra trinn 1. Elt deigen godt sammen. La den stå lunt og tildekket i 45 minutter.
3. Ha deigen på et melet bakebord. Arbeid deigen lett sammen og trill den til 2 pølser som hver deles i 12 like store emner.
4. Trill jevne rundstykker som legges på ovnsbrett dekket med bakepapir. Bruk en spiss kniv eller saks og lag to snitt/et kryss i hvert rundstykke. Etterhev rundstykkene lunt og tildekket i ca. 1 time, til dobbel størrelse.
5. Forvarm stekeovnen til 220 °C. Dryss sammalt rug over og stek rundstykkene midt i ovnen i ca. 20 minutter. Avkjøl på rist.
Kilde: Opplysningskontoret for brød og korn, www.brodogkorn.no