Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Rundstykker-med-yoghurt-1258-27

Rundstykker med yoghurt

Ingredienser

1  porsjoner

Av 1 porsjon deig får du ca. 24 rundstykker.

Deig trinn 1:

  • 5 dl vann
  • 500 g byggmel
  • 2 ss grov sammalt rug til pynt

Deig trinn 2:

  • 4 dl yoghurt naturell
  • 1 pk tørrgjær
  • 600 g hvetemel
  • 200 g grov sammalt rug , eller fin
  • 2 ts salt
  • 0,5 dl rapsolje
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Lag gode rundstykker av bygg, hvete, rug og yoghurt. Bak dem når du har god tid og server dem varme og ferske til søndagsfrokost eller brønsj, eller frys dem ned til du vil ha noe godt til frokosten.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

1  porsjoner

Av 1 porsjon deig får du ca. 24 rundstykker.

Deig trinn 1:

  • 5 dl vann
  • 500 g byggmel
  • 2 ss grov sammalt rug til pynt

Deig trinn 2:

  • 4 dl yoghurt naturell
  • 1 pk tørrgjær
  • 600 g hvetemel
  • 200 g grov sammalt rug , eller fin
  • 2 ts salt
  • 0,5 dl rapsolje
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

Deig trinn 1:

trinn du kan merke av

 

Deig trinn 2:

 

Kilde: Opplysningskontoret for brød og korn, www.brodogkorn.no

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:11.21.1.13858, server:MP-PRD-WEB12 17.04.2025 15:41:58 handleliste stengt