Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Rundstykker-med-yoghurt-1258-27

Rundstykker med yoghurt

Ingredienser

1  porsjoner

Av 1 porsjon deig får du ca. 24 rundstykker.

Deig trinn 1:

  • 5 dl vann
  • 500 g byggmel

Deig trinn 2:

  • 4 dl yoghurt naturell
  • 0,5 dl rapsolje
  • 1 pk tørrgjær
  • 600 g hvetemel
  • 200 g grov sammalt rug , eller fin
  • 2 ts salt
  • 2 ss grov sammalt rug til pynt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 5056 kcal
Fett 85 g
Protein 165 g
Karbohydrater 823 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Lag gode rundstykker av bygg, hvete, rug og yoghurt. Bak dem når du har god tid og server dem varme og ferske til søndagsfrokost eller brønsj, eller frys dem ned til du vil ha noe godt til frokosten.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

1  porsjoner

Av 1 porsjon deig får du ca. 24 rundstykker.

Deig trinn 1:

  • 5 dl vann
  • 500 g byggmel

Deig trinn 2:

  • 4 dl yoghurt naturell
  • 0,5 dl rapsolje
  • 1 pk tørrgjær
  • 600 g hvetemel
  • 200 g grov sammalt rug , eller fin
  • 2 ts salt
  • 2 ss grov sammalt rug til pynt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 5056 kcal
Fett 85 g
Protein 165 g
Karbohydrater 823 g

Slik gjør du

Deig trinn 1:

1. Varm opp vann til 37°C. Rør inn byggmel og la det stå i 30 minutter.

 

Deig trinn 2:

2. Bland tørrgjær, hvetemel, sammalt rug grov og salt i en bolle.  Rør inn yoghurt, olje og deigen fra trinn 1. Elt deigen godt sammen. La den stå lunt og tildekket i 45 minutter.

3. Ha deigen på et melet bakebord. Arbeid deigen lett sammen og trill den til 2 pølser som hver deles i 12 like store emner.

4. Trill jevne rundstykker som legges på ovnsbrett dekket med bakepapir. Bruk en spiss kniv eller saks og lag to snitt/et kryss i hvert rundstykke. Etterhev rundstykkene lunt og tildekket i ca. 1 time, til dobbel størrelse.

5. Forvarm stekeovnen til 220 °C. Dryss sammalt rug over og stek rundstykkene midt i ovnen i ca. 20 minutter. Avkjøl på rist.

 

Kilde: Opplysningskontoret for brød og korn, www.brodogkorn.no

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12510, server:MP-PRD-WEB15 22.12.2024 07:06:09