Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Sitronkake

Saftig sitronkake

Ingredienser

12  porsjoner
  • 300 g romtemperert smør
  • 3 dl sukker
  • 5 stk. egg
  • 1,5 ts bakepulver
  • 6 dl hvetemel
  • 1 ts smør , til smøring av form
  • saft og revet skall av 1 stk. sitron

Sitronsirup, til dynking av varm kake:

  • 1 dl sitronsaft
  • 1 dl sukker

Glasur:

  • 3,5 dl melis
  • 2 ss sitronsaft , eller melk
  • 1 ss gresk yoghurt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 498 kcal
Fett 24 g
Protein 7 g
Karbohydrater 61 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (12)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Kos deg med denne gode formkaken med frisk og deilig smak av sitron! Kaken dynkes i en aromatisk sitronsirup som garanterer deg en skikkelig saftig kake. Topp med en frisk og tykk glasur, så har du den perfekte kaken til kaffen. 1 porsjon av denne oppskriften gir nok til å lage 2 stk 1-litersformer, men du kan også lage kaken i en springform på 22 cm i diameter eller i en langpanne.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

12  porsjoner
  • 300 g romtemperert smør
  • 3 dl sukker
  • 5 stk. egg
  • 1,5 ts bakepulver
  • 6 dl hvetemel
  • 1 ts smør , til smøring av form
  • saft og revet skall av 1 stk. sitron

Sitronsirup, til dynking av varm kake:

  • 1 dl sitronsaft
  • 1 dl sukker

Glasur:

  • 3,5 dl melis
  • 2 ss sitronsaft , eller melk
  • 1 ss gresk yoghurt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 498 kcal
Fett 24 g
Protein 7 g
Karbohydrater 61 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Sitronkake

Kaken har god holdbarhet og kan oppbevares i folie i kjøleskapet. La den få romtemperatur før servering – da blir den mykere. Den kan også fint fryses.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12510, server:MP-PRD-WEB11 21.12.2024 17:21:54