Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Shawarma kebab

Shawarma - döner kebab

Ingredienser

porsjoner
  • 1,5 kg lammestek i tynne skiver
  • 1 ss spisskummenfrø
  • 1 ss korianderfrø
  • 2 ts paprikapulver
  • 1 ts gurkemeie
  • 0,5 ts kajennepepper
  • 0,25 ts malt nellik
  • 0,5 ts malt allehånde
  • 0,5 ts malt kanel
  • 1 ts malt kardemomme
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 1 ts salt
  • 4 båter finhakket hvitløk
  • saft av 0,5 stk. sitron
  • 4 ss nøytral olje
  • 2 stk. store potet

Shawarma-dressing:

  • 3 dl gresk yoghurt
  • 0,5 stk. lime
  • 2 ss tahini
  • 3 båter hvitløk
  • 3 ss frisk dill
  • 3 stilker frisk mynte

Yoghurtlefser:

  • 750 g gresk yoghurt
  • 750 g hvetemel
  • 1 ts salt

Til servering:

  • 1 stk. agurk
  • 250 g cherrytomat , gjerne gul og rød
  • 1 stk. løk
  • 0,5 potte frisk koriander eller mynte
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (5)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Det skal noe til for å lage en perfekt hjemmelaget shawarma-kebab uten den tradisjonelle kebabgrillen, men med gode råvarer og riktig krydder kan vi lage en rimelig god kopi, synes vi! Og lefsene baker vi selv, så klart.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 1,5 kg lammestek i tynne skiver
  • 1 ss spisskummenfrø
  • 1 ss korianderfrø
  • 2 ts paprikapulver
  • 1 ts gurkemeie
  • 0,5 ts kajennepepper
  • 0,25 ts malt nellik
  • 0,5 ts malt allehånde
  • 0,5 ts malt kanel
  • 1 ts malt kardemomme
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 1 ts salt
  • 4 båter finhakket hvitløk
  • saft av 0,5 stk. sitron
  • 4 ss nøytral olje
  • 2 stk. store potet

Shawarma-dressing:

  • 3 dl gresk yoghurt
  • 0,5 stk. lime
  • 2 ss tahini
  • 3 båter hvitløk
  • 3 ss frisk dill
  • 3 stilker frisk mynte

Yoghurtlefser:

  • 750 g gresk yoghurt
  • 750 g hvetemel
  • 1 ts salt

Til servering:

  • 1 stk. agurk
  • 250 g cherrytomat , gjerne gul og rød
  • 1 stk. løk
  • 0,5 potte frisk koriander eller mynte
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Det er en stor porsjon krydderblanding. Fyll resten av krydderet i et glass og spar det til neste gang du får lyst på shawarma, eller bruk det i gryteretter med lam.

Det finnes også ferdige poser med shawarma/döner kebab-krydder i velassorterte matbutikker eller spesialforretninger.

Du kan også kjøpe ferdige lefser eller store pitabrød som er perfekte til shawarma.

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:11.21.1.13651, server:MP-PRD-WEB13 01.04.2025 17:19:26 handleliste stengt