Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Smuldrepai med rabarbra

Smuldrepai med rabarbra

Ingredienser

porsjoner
  • 500 g rabarbra
  • 1,5 dl sukker
  • 2 ss potetmel

Smuldredeig:

  • 2 dl hvetemel
  • 2 ss sukker
  • 0,5 ts bakepulver
  • 100 g smør
  • 0,5 dl hakkede mandler
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 518 kcal
Fett 25 g
Protein 7 g
Karbohydrater 62 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (3)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Smuldrepai er herlig enkelt - og ingenting er bedre enn smuldrepai med rabarbra i sesong. Syrlig, søtt og sprøtt!

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 500 g rabarbra
  • 1,5 dl sukker
  • 2 ss potetmel

Smuldredeig:

  • 2 dl hvetemel
  • 2 ss sukker
  • 0,5 ts bakepulver
  • 100 g smør
  • 0,5 dl hakkede mandler
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 518 kcal
Fett 25 g
Protein 7 g
Karbohydrater 62 g

Slik gjør du

  1. Smuldre sammen mel, sukker, bakepulver og smør til en grynet masse. Bland i mandlene.
  2. Skyll rabarbrastilkene og skjær av topp og bunn. Skrell rabarbraen om nødvendig.
  3. Skjær rabarbraen i små biter, ca. 2 cm.
  4. Bland sukker og potetmel sammen med rabarbrabitene og ha alt i en smurt ildfast form,  eventuelt fire porsjonsformer.
  5. Smuldre deigen over rabarbraen og stek i forvarmet ovn på 225 °C i ca. 30 minutter.

Server lun rabarbrapai med litt yoghurt smakt til med kanel, en vaniljesaus eller hjemmelaget iskrem.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Rabarbra, asparges og jordbær – sesong for de norske vårfavorittene

Podcast-episode: Sommerdessert på kort varsel

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12510, server:MP-PRD-WEB13 30.12.2024 18:06:26