Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Saftig appelsinkake

Saftig appelsinkake

Ingredienser

12  porsjoner
  • 300 g smør
  • 3 dl sukker
  • 5 stk. egg
  • revet skall av 1 stk. appelsin
  • 0,75 dl appelsinjuice eller presset appelsinsaft
  • 1,5 ts bakepulver
  • 6 dl hvetemel

Til dynking av varm kake:

  • presset appelsinsaft av 2 stk. appelsin

Glasur:

  • ca. 300 g melis
  • 2 stk. eggehvite
  • skall av 1 stk. appelsin til pynt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (6)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Dette er en supersaftig og frisk appelsinkake som smaker deilig til kaffen. Kaken er også fin å ha med seg i tursekken på fjellet i påsken.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

12  porsjoner
  • 300 g smør
  • 3 dl sukker
  • 5 stk. egg
  • revet skall av 1 stk. appelsin
  • 0,75 dl appelsinjuice eller presset appelsinsaft
  • 1,5 ts bakepulver
  • 6 dl hvetemel

Til dynking av varm kake:

  • presset appelsinsaft av 2 stk. appelsin

Glasur:

  • ca. 300 g melis
  • 2 stk. eggehvite
  • skall av 1 stk. appelsin til pynt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Du kan også bruke en liten langpanne eller en randform.
Du kan gjerne fryse kaken uten glasur. Ta på glasur etter tining.
 
Vi har også en sitronkake som er saftig og kjempegod, så ta gjerne en titt på den oppskriften også!
 
Saftig appelsinkake

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.13858, server:MP-PRD-WEB13 17.04.2025 03:33:31 handleliste stengt