Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Salat med egg og skinke

Salat med egg og skinke

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk. kokte poteter
  • 2 stk. egg
  • 1 stk. vårløk
  • 40 g blomkål
  • 8 stk. soltørkede tomater
  • 30 g babyspinat
  • 100 g smårettskinke

Dressing:

  • 2 ss olivenolje
  • 0,5 ss vineddik eller eplesidereddik
  • 0,5 ss sitronsaft
  • 2 ss grovhakket frisk dill eller andre friske urter
  • 0,25 ts kajennepepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (1)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Med rester av det du har i kjøleskapet og et raust glass, kan du lage denne herlige, enkle salaten. Å ha den på glass er både praktisk og hendig, for eksempel om du skal på piknik eller på stranda. Hell dressingen i glasset rett før du skal servere, sett på lokk og vend et par ganger, og så er salaten klar.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk. kokte poteter
  • 2 stk. egg
  • 1 stk. vårløk
  • 40 g blomkål
  • 8 stk. soltørkede tomater
  • 30 g babyspinat
  • 100 g smårettskinke

Dressing:

  • 2 ss olivenolje
  • 0,5 ss vineddik eller eplesidereddik
  • 0,5 ss sitronsaft
  • 2 ss grovhakket frisk dill eller andre friske urter
  • 0,25 ts kajennepepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Slik koker du egg: bruk romtempererte egg. Stikk et lite hull i den butte enden av egget, det forhindrer at egget sprekker. Kok opp vann i en liten kjele og legg eggene forsiktig i vannet. Beregn koketiden. Avkjøl eggene i rennende kaldt vann.

Salaten kan du variere på mange måter ut fra det du har tilgjengelig. Litt pasta kan erstatte potetene, skinke kan byttes ut med rester av kald, kokt laks og de fleste grønnsaker i små biter passer i salaten. 

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.13980, server:MP-PRD-WEB11 01.05.2025 10:42:39 handleliste stengt