Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Salat med reinsdyr og linser

Salat med reinsdyr og linser

Ingredienser

porsjoner
  • 150 g belugalinser
  • 1 stk. rødløk
  • 600 g flatbiff av reinsdyr (1 pose)
  • 2 ss smør eller margarin til steking
  • 1 dl grovhakkede valnøttkjerner

Tyttebærvinaigrette:

  • 2 ss tyttebærsyltetøy
  • 2 ts dijonsennep
  • 4 ss eplecidereddik
  • 4 ss olivenolje
  • 0,25 ts kajennepepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En frisk og mettende salat med tynne skiver av reinsdyrkjøtt og en syrlig tyttebærdressing. Passer godt både som selvstendig rett eller som et spennende innslag på en buffet.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 150 g belugalinser
  • 1 stk. rødløk
  • 600 g flatbiff av reinsdyr (1 pose)
  • 2 ss smør eller margarin til steking
  • 1 dl grovhakkede valnøttkjerner

Tyttebærvinaigrette:

  • 2 ss tyttebærsyltetøy
  • 2 ts dijonsennep
  • 4 ss eplecidereddik
  • 4 ss olivenolje
  • 0,25 ts kajennepepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Her kan du godt bruke rester av reinsdyrstek, mørbrad eller filet, og kjøttet kan gjerne legges kaldt på salaten.

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.13485, server:MP-PRD-WEB12 14.03.2025 20:59:23 handleliste stengt