Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Salat med reinsdyrbiff, blåmuggost og pære

Salat med reinsdyrbiff, blåmuggost og pære

Ingredienser

porsjoner
  • 100 g flatbiff av reinsdyr
  • 1 ss smør til steking
  • 6 stk. aspargesbønner
  • 4 blader crispisalat
  • 1 stk. pære
  • 2 ss valnøttkjerner
  • 1 ss honning

Blåmuggostdressing:

  • 25 g blåmuggost
  • 3 ss lettrømme eller créme fraîche
  • 1 ts sitronsaft
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 10110 kcal
Fett 905 g
Protein 452 g
Karbohydrater 35 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Reinsdyrkjøtt kan brukes til mange forskjellige retter! Her har vi laget en salat med reinsdyrbiff, blåmuggost og pære - perfekt når du er ute etter skikkelig comfort food! 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 100 g flatbiff av reinsdyr
  • 1 ss smør til steking
  • 6 stk. aspargesbønner
  • 4 blader crispisalat
  • 1 stk. pære
  • 2 ss valnøttkjerner
  • 1 ss honning

Blåmuggostdressing:

  • 25 g blåmuggost
  • 3 ss lettrømme eller créme fraîche
  • 1 ts sitronsaft
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 10110 kcal
Fett 905 g
Protein 452 g
Karbohydrater 35 g

Slik gjør du

  1. Kok opp aspargesbønner raskt i en kjele med lettsaltet vann, 1-2 minutter. Ha aspargesbønnene over i iskaldt vann for å stoppe kokeprosessen. Da bevarer du den grønne, fine fargen. Finsnitt aspargesbønnene.
  2. Ha blåmuggost og rømme i en bolle, og kjør med en stavmikser til en glatt dressing. Smak til med sitronsaft, eventuelt salt og nykvernet pepper. 
  3. Krydre reinsdyrbiffen med salt og pepper, og stek den i 1-2 minutter på hver side i en varm stekepanne med smør. La biffen hvile i minst 5 minutter før du skjærer i den.
  4. Skyll salaten og tørk den godt. Legg bladene over på en dyp tallerken.
  5. Skjær pære i tynne skiver, gjerne med en mandolin, og legg skivene over salatbladene. Dryss over de finsnittede aspargesbønnene. 
  6. Skjær biffen i tynne skiver og legg over på tallerkenen sammen med blåmuggostdressing. Dryss grovhakkede nøtter over til slutt. 

Server den crispy salaten med saftig og mør reinsdyrbiff. Topp gjerne med honning og litt grovkvernet pepper rett før servering.

Salat med reinsdyrbiff, blåmuggost og pære

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB14 23.11.2024 18:44:37