Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Salat med reinsdyrskav, byggryn og selleri

Salat med reinsdyrskav, byggryn og selleri

Ingredienser

porsjoner
  • 3 dl byggryn (gjerne røde)
  • 500 g reinsdyrskav
  • 2 ss smør
  • 300 g sellerirot
  • 1 stk. grønt eple
  • 0,5 stk. sitron
  • 0,5 bunt bladpersille
  • 0,5 stk. granateple
  • 2 ss eplecidereddik
  • 1 dl olivenolje
  • 1 pose blandet babybladsalat
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Reinsdyrskav kan brukes i mer enn finnbiff og gryter! Lag en deilig og mettende salat med byggryn, sellerirot og eple - tradisjonelle smaker i ny innpakning.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 3 dl byggryn (gjerne røde)
  • 500 g reinsdyrskav
  • 2 ss smør
  • 300 g sellerirot
  • 1 stk. grønt eple
  • 0,5 stk. sitron
  • 0,5 bunt bladpersille
  • 0,5 stk. granateple
  • 2 ss eplecidereddik
  • 1 dl olivenolje
  • 1 pose blandet babybladsalat
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Anrett salaten på et fat eller i en vid bolle og server.

Vi har brukt røde byggryn i salaten, men er det vanskelig å få tak i, er perlebygg eller andre typer byggryn like bra. Vær oppmerksom på at noen typer må bløtlegges over natten før koking.

 Her er flere gode forslag til hvordan du kan spise mer bygg.

 

Vurder oppskriften

Podcast-episode: Maten magen din digger

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.13485, server:MP-PRD-WEB11 14.03.2025 01:25:25 handleliste stengt