Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Saltbakt sjalottløk

Saltbakt sjalottløk

Ingredienser

porsjoner
  • 12 stk. sjalottløk
  • 100 g grovt salt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 22 kcal
Fett 0 g
Protein 1 g
Karbohydrater 3 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Saltbakt sjalottløk blir ikke salt, men søt og aromatisk. Et enkelt og godt tilbehør, spesielt til rødt kjøtt som storfe og lam. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 12 stk. sjalottløk
  • 100 g grovt salt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 22 kcal
Fett 0 g
Protein 1 g
Karbohydrater 3 g

Slik gjør du

  1. Fjern det løse skallet på løken og skjær av litt av rotenden (3-4 mm).
  2. Ha grovt havsalt i en ildfast form og plasser løken med rotenden ned i saltet.  Dekk formen med aluminiumsfolie.   
  3. Sett formen inn i stekeovnen på 200 °C bak i ca. 25 minutter. Når løken er ferdig kan duse at den allerede er på vei ut av skallet. 
Blir løken stekt for lenge glir den ut av skallet. Der det bare å dytte den tilbake inn igjen etter at den har blitt litt avkjølt. Saltet kan gjerne brukes om igjen.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12428, server:MP-PRD-WEB13 14.12.2024 14:41:09