1. Del opp kyllingen. Skjær ut bryst, lår og vinger. Brun kyllingdelene med skinnsiden ned i en stor gryte med olje, skinnet skal bli sprøtt. Snu delene og brun den andre siden, ca. 2 minutter
Fire rå kyllinglår kan erstatte 1 hel kylling. Bruker du hel kylling, bruk kyllingskroget til å koke god kraft til senere bruk.
2. Ta kyllingen ut av gryta. Fres hvitløk, ingefær, stjerneanis, pepperkorn og fivespicekrydder raskt. Ha i risvin og soyasaus, gi blandingen et oppkok. Tilsett sukker og vann. Legg kyllingen tilbake i gryten, og la den småkoke i ca. 40 minutter til den er mør.
5-krydder/fivespicekrydder/ five spice powder er en kjente krydderblandingen fra det kinesiske kjøkken. Inneholder som navnet sier fem ulike krydderslag; Stjerneanis, fennikel, kanel, nellik og sort pepper.
3. Ta ut kyllingen og riv kjøttet i små biter. Sil kraften. Ha revet kylling tilbake i kraften og la det koke i 15 minutter.
Lag gjerne revet kylling dagen i forveien. Har du revet kylling klar kan den varmes i en ildfast form eller i aluminiumsfolie på grillen.
4. Bland nykål og koriander. Del rundstykket i to og anrett med salat og revet kylling.
Server sandwich med revet kylling, peanøtter og frisk koriander.
Lag gjerne egne rundstykker eller hamburgerbrød.