Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Sangria

Sangria

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. sitron i biter
  • 1 stk. appelsin i biter
  • 1 flaske rimelig helst spansk rødvin
  • 2 ss sukker
  • 1 dl brandy
  • 1 l ingefærøl eller kullsyrevann
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Sitrus og rødvin er de klassiske ingrediensene i spanjolenes sangria. Den kan varieres på mange måter, for eksempel med andre typer frukt. Den skal alltid serveres iskald – aller helst i store, rause mugger. 

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. sitron i biter
  • 1 stk. appelsin i biter
  • 1 flaske rimelig helst spansk rødvin
  • 2 ss sukker
  • 1 dl brandy
  • 1 l ingefærøl eller kullsyrevann
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

  1. Velg helst økologisk sitron og appelsin, og vask den godt, gjerne med litt oppvaskmiddel. Skyll grundig.
  2. Del frukten i biter og ha den i en romslig mugge med sukker og brandy.
  3. Rør godt, slik at sukkeret løser seg, og saften blir presset ut av fruktbitene.
  4. Hell i rødvin. Sett kaldt til servering. Tilsett ginger ale eller kullsyrevann rett før servering, og server med isbiter. 
Varier sangriaen med: jordbær i skiver, fersken i biter, blåbær, bringebær, bytt ut brandy med gin eller rom (eller dropp brennevin helt).

Sangria påstås å være verdens mest kjente spanske drikk. Ordet dukker først opp på 1700-tallet, og stammer fra sangre, det spanske ordet for blod. Sangria serveres over hele Spania, og oppskriftene varierer kraftig fra region til region og fra familie til familie.

Podcast-episode: Deilig sommerdrikke

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:11.21.1.12723, server:MP-PRD-WEB15 22.01.2025 20:23:27 handleliste stengt