Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Sangria

Sangria

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. sitron i biter
  • 1 stk. appelsin i biter
  • 2 ss sukker
  • 1 dl brandy
  • 1 flaske rimelig helst spansk rødvin
  • 1 l ingefærøl eller kullsyrevann
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Sitrus og rødvin er de klassiske ingrediensene i spanjolenes sangria. Den kan varieres på mange måter, for eksempel med andre typer frukt. Den skal alltid serveres iskald – aller helst i store, rause mugger. 

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. sitron i biter
  • 1 stk. appelsin i biter
  • 2 ss sukker
  • 1 dl brandy
  • 1 flaske rimelig helst spansk rødvin
  • 1 l ingefærøl eller kullsyrevann
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Varier sangriaen med: jordbær i skiver, fersken i biter, blåbær, bringebær, bytt ut brandy med gin eller rom (eller dropp brennevin helt).
 

Sangria påstås å være verdens mest kjente spanske drikk. Ordet dukker først opp på 1700-tallet, og stammer fra sangre, det spanske ordet for blod. Sangria serveres over hele Spania, og oppskriftene varierer kraftig fra region til region og fra familie til familie.

Podcast-episode: Deilig sommerdrikke

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Inta Zwankhuizen

    Hei! Jeg skal lage sangria som velkomstdrink til en fest. Jeg skal lage til 35 personer. Er deres porsjoner regnet som et glass per person? Hvor mange lister sangria blir 35 porsjoner av denne oppskriften?

    • Marta Ravnsborg

      Hei! 8 porsjoner tilsvarer litt over 2 liter drikke, så drøye 2,5 dl per glass. Det er uten å regne med volumet frukten tar. Skal du lage til 35 personer, ville jeg femdoblet oppskriften, for å være helt sikker på at du har nok 😊 Hilsen Marta, MatPrat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13485, server:MP-PRD-WEB15 14.03.2025 23:08:42 handleliste stengt