Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Sashimi

Sashimi

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g lakseloin , uten skinn og bein.
  • 4 stk. reddik
  • 0,5 stk. sitron
  • 4 ss soyasaus
  • 4 ss lakserogn
  • 4 ss frisk koriander
  • 0,5 ts wasabi
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Sashimi er en sunn, enkel og velsmakende rett med rå fisk. Server den kun som den er, som en forrett eller som en del av en sushimeny. Men husk å juster ned mengden etter hvor mange retter du serverer til.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g lakseloin , uten skinn og bein.
  • 4 stk. reddik
  • 0,5 stk. sitron
  • 4 ss soyasaus
  • 4 ss lakserogn
  • 4 ss frisk koriander
  • 0,5 ts wasabi
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Fisk som skal brukes til ceviche, sushi og sashimi må dypfryses i et døgn før den brukes. Dette gjøres for å ta livet av eventuelle parasitter (kveis). Norsk oppdrettslaks har ikke slike parasitter og trenger derfor ikke fryses før tilberedning.

Vurder oppskriften

Podcast-episode:

 

Kommentarer

  • Pål Robert Jahnsen

    Hei I denne sashimi oppskriften er det på bildet øverst en stor klump grønt. Det står ikke i oppskriften eksakt hva det er ? Det kan se ut som wasabi, men wasabi er jo mer som en grønn avocadolignende krem og i oppskriften er det bare 0,5 ts wasabi til 4 personer !! Kan det være rogn blandet inn i wasabi ?? Hilsen @singel_kokken

    • Marta Ravnsborg

      Hei! Hmm, godt spørsmål. Dette er en eldre oppskrift, så er usikker på hva som er tenkt. Stusser over at det er svært lite wasabi, så må ta en ny gjennomgang av tilbehøret her :) Hilsen Marta, Matprat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

version:11.21.1.13858, server:MP-PRD-WEB11 23.04.2025 07:35:24 handleliste stengt