Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Sashimi med soyaglaze

Sashimi med soyaglaze

Ingredienser

porsjoner
  • 250 g lakseloin

Soyaglaze:

  • 2 dl soyasaus
  • 100 g sukker
  • 1 stk. sitrongress skåret i skiver
  • 1 ss revet frisk ingefær
  • 2 båter hakket hvitløk
  • 3 ss hakket frisk dill
  • saft og skall av 1 stk. sitron

Tilbehør:

  • 1 stk. vårløk
  • 1 ss hakket frisk gressløk
  • 2 stk. reddik
  • 1 ts sesamfrø
  • 12 stk. østersblader eller brønnkarse
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (1)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Alle elsker sashimi! Retten er inspirert av det japanske kjøkkenet, der sashimi betyr å servere fisk eller skalldyr rå, i tynne skiver. Det vanligste er å servere ponzusaus til, men vi har valgt å servere denne forretten med en deilig soyaglaze. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 250 g lakseloin

Soyaglaze:

  • 2 dl soyasaus
  • 100 g sukker
  • 1 stk. sitrongress skåret i skiver
  • 1 ss revet frisk ingefær
  • 2 båter hakket hvitløk
  • 3 ss hakket frisk dill
  • saft og skall av 1 stk. sitron

Tilbehør:

  • 1 stk. vårløk
  • 1 ss hakket frisk gressløk
  • 2 stk. reddik
  • 1 ts sesamfrø
  • 12 stk. østersblader eller brønnkarse
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Fisk som skal brukes til ceviche, sushi og sashimi må dypfryses i et døgn før den brukes. Dette gjøres for å ta livet av eventuelle parasitter (kveis). Norsk oppdrettslaks har ikke slike parasitter og trenger derfor ikke fryses før tilberedning.

Vurder oppskriften

Podcast-episode:

 

Kommentarer

  • Kimmy

    Denne sausen gir nye høyder til en utrolig smaksopplevelse! Første gang jeg noengang har prøvd å koke soya, og var skeptisk, men det hevet maten mye mer ekslusivt og smaksbombe. Det eneste som kanskje burde ha skrevet er å ha en usaltet soyasaus, da når man koker det så smaker saltet soysasaus mer salt. Men ellers er det sterk god anbefaling!

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13980, server:MP-PRD-WEB14 28.04.2025 12:52:32 handleliste stengt