Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Schnitzel med spinatrisotto

Schnitzel med spinatrisotto

Ingredienser

porsjoner
  • 300 g svineschnitzel (flatbiff av svin i 0,5 cm tynne skiver)
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts peppermiks
  • 1 ss margarin eller olje til steking

Spinatrisotto:

  • 200 g frisk spinat eller frossen spinat (halver da mengden)
  • 1 stk. rødløk
  • 1 båt hvitløk , finhakket
  • 0,5 ss nøytral olje
  • 160 g arborioris (risottoris)
  • 6 dl kjøttbuljong (utblandet)
  • 2 ss finhakket frisk basilikum
  • 1 ss revet parmesan
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Risottoris er en rund, uvasket ris med mye stivelse. Stivelsen gjør at risen kan absorbere store mengder væske, og det er all væsken som gir risottoen den store smaken.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 300 g svineschnitzel (flatbiff av svin i 0,5 cm tynne skiver)
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts peppermiks
  • 1 ss margarin eller olje til steking

Spinatrisotto:

  • 200 g frisk spinat eller frossen spinat (halver da mengden)
  • 1 stk. rødløk
  • 1 båt hvitløk , finhakket
  • 0,5 ss nøytral olje
  • 160 g arborioris (risottoris)
  • 6 dl kjøttbuljong (utblandet)
  • 2 ss finhakket frisk basilikum
  • 1 ss revet parmesan
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Vurder oppskriften

Podcast-episode: Risotto

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.13980, server:MP-PRD-WEB11 29.04.2025 02:35:26 handleliste stengt