Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Scones-1264-27

Scones

Ingredienser

1  porsjoner

1 porsjon gir ca. 16 scones.

  • 150 g rosiner
  • 3 dl vann
  • 250 g smør
  • 250 g sukker
  • revet skall og saft av 1 stk. appelsin
  • revet skall og saft av 1 stk. sitron
  • 600 g hvetemel
  • 250 g grov sammalt hvete
  • 4 ss bakepulver
  • 5,5 dl melk
  • 150 g valnøttkjerner
  • ca. 0,5 dl melk til pensling
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

En litt grovere sconesvariant med appelsin og sitron. Server med nyrørte bær.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

1  porsjoner

1 porsjon gir ca. 16 scones.

  • 150 g rosiner
  • 3 dl vann
  • 250 g smør
  • 250 g sukker
  • revet skall og saft av 1 stk. appelsin
  • revet skall og saft av 1 stk. sitron
  • 600 g hvetemel
  • 250 g grov sammalt hvete
  • 4 ss bakepulver
  • 5,5 dl melk
  • 150 g valnøttkjerner
  • ca. 0,5 dl melk til pensling
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Line Baumann Haavik

    Hei! Er det mulig å droppe rosiner/valnøtter, appelsin/sitron og sukker og heller lage disse som "vanlige" grove scones eller må oppskriften justeres da med tanke på væskemengde osv?

    • Cecilie Maske

      Hei, Line! Du kan godt kutte ut alle smakstilsetninger, og du behøver ikke å justere oppskriften. Det er mel og væske som bestemmer konsistensen på deigen. Lykke til, hilsen Cecilie, MatPrat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13485, server:MP-PRD-WEB15 16.03.2025 08:23:48 handleliste stengt