Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Pepperkake scones

Scones med pepperkakesmak

Ingredienser

porsjoner

Oppskriften gir ca. 8 scones.

  • 7 dl hvetemel
  • 2 dl lettkokte havregryn
  • 4 ts bakepulver
  • 2 ss brunt sukker
  • 1 ts malt kanel
  • 1 ts malt nellik
  • 1 ts malt ingefær
  • 3 dl melk
  • 50 g smør

Glasur

  • 2 dl melis
  • 2 ss lønnesirup
  • 2 ss kakestrøssel
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 2785 kcal
Fett 59 g
Protein 75 g
Karbohydrater 458 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Er du glad i scones og pepperkaker? Prøv scones med pepperkakesmak, ekstra gode til julefrokosten eller om du får gjester på en afternoon tea i julen.  

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner

Oppskriften gir ca. 8 scones.

  • 7 dl hvetemel
  • 2 dl lettkokte havregryn
  • 4 ts bakepulver
  • 2 ss brunt sukker
  • 1 ts malt kanel
  • 1 ts malt nellik
  • 1 ts malt ingefær
  • 3 dl melk
  • 50 g smør

Glasur

  • 2 dl melis
  • 2 ss lønnesirup
  • 2 ss kakestrøssel
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 2785 kcal
Fett 59 g
Protein 75 g
Karbohydrater 458 g

Slik gjør du

  1. Forvarm stekeovnen til 200 °C.
  2. Ha hvetemel, havregryn, bakepulver, sukker, kanel, nellik og ingefær i en bolle.
  3. Smelt smør, trekk kjelen av platen og hell i melk.  
  4. Hell blendingen i deigen, og rør sammen med en sleiv.
  5. Skrap ut deigen med en deigskrape eller slikkepott. Klapp den ut til en rund form som er ca. 2 cm tykk. Bruk litt ekstra mel om deigen er veldig klissete.
  6. Stikk ut scones med pepperkakeformer eller et glass. Legg dem over på et stekebrett med bakepapir. 
  7. Samle deigrestene og klapp ut deigen på nytt, før du stikker ut en gang til. Fortsett til du er tom for deig. 
  8. Stek midt i ovnen i ca. 15 minutter, eller til gylne. La avkjøles helt. 
  9. Bland sammen melis og lønnesirup og ha over de avkjølte sconsene. Pynt med kakestrøssel. 

Glasuren kan i tillegg til lønnesirup, også lages med vann, eggehvite eller likør - eller en kombinasjon av disse. 

Pepperkake scones

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12510, server:MP-PRD-WEB14 26.12.2024 19:19:50