Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Seco De Chivo - Lammegryte fra Ecuador

Seco De Chivo - Lammegryte fra Ecuador

Ingredienser

porsjoner
  • 1 kg benfritt grytekjøtt av lam
  • 1 ss olivenolje
  • 1 l vann
  • 1 dl bringebæreddik evt. bringebærsaft
  • 6 stk. flådd og delt tomat evt. 1 boks hermetiske
  • 1 stk. løk i ringer
  • 1 båt hvitløk finhakket
  • 1,5 ts salt
  • 0,5 ss finhakket rød chili
  • 0,5 ss finhakket jalapeño
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 541 kcal
Fett 36 g
Protein 48 g
Karbohydrater 6 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Dette er en lammegryte med sting. Tradisjonelt for Sør-Amerika er det også med chilipepper og jalapenopepper.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 1 kg benfritt grytekjøtt av lam
  • 1 ss olivenolje
  • 1 l vann
  • 1 dl bringebæreddik evt. bringebærsaft
  • 6 stk. flådd og delt tomat evt. 1 boks hermetiske
  • 1 stk. løk i ringer
  • 1 båt hvitløk finhakket
  • 1,5 ts salt
  • 0,5 ss finhakket rød chili
  • 0,5 ss finhakket jalapeño
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 541 kcal
Fett 36 g
Protein 48 g
Karbohydrater 6 g

Slik gjør du

  1. Del kjøttet i store terninger og brun det i olje på sterk varme.
  2. Tilsett resten av ingrediensene og kok opp. Skru ned varmen og la gryten trekke, uten lokk, rett under kokepunktet i 1 1/2 - 2 timer. Smak til med salt og pepper. 

Pynt eventuelt med noen ringer jalapeños og server med ris.

Istedet for benfritt grytekjøtt av lam kan du bruke benfritt kjøtt fra fårestek. Beregn lengre koketid for å få kjøttet mørt.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12109, server:MP-PRD-WEB12 21.11.2024 07:23:30