Hopp til hovedinnhold
matprat logo
SESAMSTEKTE LAMMEKOTELETTER MED NØTTECOUSCOUS

Sesamstekte lammekoteletter

Ingredienser

porsjoner
  • 8 stk. lammekotelett
  • 2 ss nøytral olje til steking
  • 1 ss ripsgelé
  • 1 ss soyasaus
  • 1 ss sesamolje
  • 2 ss sesamfrø

Nøttecouscous:

  • 200 g couscous
  • 12 stk. cherrytomat delt i to
  • 100 g ristete og hakkete hasselnøtter
  • 2 ss hakket frisk mynte
  • 2 ss hakket frisk kruspersille
  • 1 stk. rødløk i tynne skiver
  • 1 ss flytende honning
  • saften av 0,5 stk. sitron
  • 4 ss olivenolje
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (1)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Lammekoteletter i skiver er ypperlig kosemat – mørt, smakfullt og raskt å tilberede. Smakene i sesamblandingen passer glimrende sammen med lammekjøttet. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 8 stk. lammekotelett
  • 2 ss nøytral olje til steking
  • 1 ss ripsgelé
  • 1 ss soyasaus
  • 1 ss sesamolje
  • 2 ss sesamfrø

Nøttecouscous:

  • 200 g couscous
  • 12 stk. cherrytomat delt i to
  • 100 g ristete og hakkete hasselnøtter
  • 2 ss hakket frisk mynte
  • 2 ss hakket frisk kruspersille
  • 1 stk. rødløk i tynne skiver
  • 1 ss flytende honning
  • saften av 0,5 stk. sitron
  • 4 ss olivenolje
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Lammekotelettene kan selvfølgelig også grilles. Vent med å pensle dem til de er nesten ferdige, så unngår du at de blir brent.

Usikker på hvilken honning du skal velge? Vi heier på norske produsenter - velg norsk honning når du har mulighet. I tillegg finnes det utallige typer å velge i. Lær mer om honning og smak!

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.13980, server:MP-PRD-WEB12 24.04.2025 12:12:06 handleliste stengt