Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Shish kebab

Shish kebab

Ingredienser

4  porsjoner
  • 800 g flatbiff av lam eller lammestrimler
  • 1 stk. løk
  • 2 båter hvitløk
  • 1 stk. sitron
  • 2 ss olivenolje
  • 2 stk. laurbærblad
  • 2 ts tørket oregano
  • 1 stk. nett stjerneløk (delikatesseløk)

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Kebab stammer fra tyrkernes krigstokter, ikke minst fra den gang de som nomader var innviklet i stammekriger. Krigerne spiddet kjøttstykkene på sverdet og stekte dem over åpen ild.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

4  porsjoner
  • 800 g flatbiff av lam eller lammestrimler
  • 1 stk. løk
  • 2 båter hvitløk
  • 1 stk. sitron
  • 2 ss olivenolje
  • 2 stk. laurbærblad
  • 2 ts tørket oregano
  • 1 stk. nett stjerneløk (delikatesseløk)

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server gjerne med grillet sitron.

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Kristian Falck

    Evt bruke lammekjøttdeig på flatspyd eller lammesliders?

    • Ann-Christin Bru

      Hei Kristian! Du kan fint bruke lammekjøttdeig på flatspyd. Da heter det imidlertid ikke Shish kebab lenger, men Seekh kebab. Det finnes mange forskjellige typer kebab. Mvh. Ann-Christin, MatPrat.

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13485, server:MP-PRD-WEB13 15.03.2025 07:23:44 handleliste stengt