Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Sis köfte - tyrkisk kebab

Sis köfte - tyrkisk kebab

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g kjøttdeig av lam
  • 1 stk. løk
  • 2 båter hvitløk
  • 4 ss hakket bladpersille eller koriander
  • 1 ts paprikapulver
  • 1 ts malt spisskummen
  • 0,5 ts kajennepepper
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 2 ss nøytral olje til pensling
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (1)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Köfte, kofte eller kebab er vanlige navn på krydrede kjøttboller fra Midt-Østen. De finnes i et utall varianter, gjerne kraftig krydret og servert i ferske pitabrød eller lefser. Våre köfte er laget av lammekjøtt.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g kjøttdeig av lam
  • 1 stk. løk
  • 2 båter hvitløk
  • 4 ss hakket bladpersille eller koriander
  • 1 ts paprikapulver
  • 1 ts malt spisskummen
  • 0,5 ts kajennepepper
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 2 ss nøytral olje til pensling
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Om köftene skal grilles, bør grillspyd av tre bløtlegges i minst 1/2 time på forhånd.

Server köftene som her, i ferske lefser med salat og tzatziki eller yoghurtdressing, eller med sitronbåter, stekte poteter og salat.

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Marita Hansen

    God, og passe spicy etter min smak. Måtte justere med litt mer salt enn d som stod i oppskrifta- syns d ble litt lite.

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13485, server:MP-PRD-WEB14 14.03.2025 20:47:36 handleliste stengt