Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Sjokoladedyppede jordbær

Sjokoladedyppede jordbær

Ingredienser

porsjoner
  • 500 g jordbær , à 400 gram
  • 150 g mørk sjokolade, 52 % kakao
  • 8 ss kokosmasse eller annet strø som kakepynt, hakkede nøtter eller krokan
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

En smak av luksus; jordbær dyppet i sjokolade. En perfekt balanse mellom smakene som vil gi det lille ekstra uansett anledning.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 500 g jordbær , à 400 gram
  • 150 g mørk sjokolade, 52 % kakao
  • 8 ss kokosmasse eller annet strø som kakepynt, hakkede nøtter eller krokan
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

1. Hakk sjokoladen. Ha den i en liten stål- eller glassbolle og sett bollen over en kasserolle med varmt vann. Pass på at vannet skal ikke koke, da kan det bli for varmt for sjokoladen.

2. Dypp jordbærene i sjokoladen, en etter en. La den overflødige sjokoladen få dryppe litt av før du legger jordbærene over på et lite brett (eller lignende), dekket med bakepapir. Strø over valgt strø.

3. Sett brettet i kjøleskapet og la jordbærene ligge der til sjokoladen er blitt helt stiv.

  1. Hakk sjokoladen. Ha den i en liten stål- eller glassbolle og sett bollen over en kasserolle med varmt vann. Pass på at vannet skal ikke koke, da kan det bli for varmt for sjokoladen.
  2. Dypp jordbærene i sjokoladen, en etter en. La den overflødige sjokoladen få dryppe litt av før du legger jordbærene over på et lite brett (eller lignende), dekket med bakepapir. Strø over valgt strø.
  3. Sett brettet i kjøleskapet og la jordbærene ligge der til sjokoladen er blitt helt stiv.

Vurder oppskriften

Podcast-episode: Rabarbra, asparges og jordbær – sesong for de norske vårfavorittene

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:11.21.1.13485, server:MP-PRD-WEB13 13.03.2025 01:33:36 handleliste stengt