Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Sjokoladeis

Sjokoladeis

Ingredienser

porsjoner
  • 150 g kokesjokolade
  • 3 dl kremfløte
  • 4 ss sukker
  • 4 stk. eggeplomme
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 563 kcal
Fett 43 g
Protein 7 g
Karbohydrater 36 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (6)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Hjemmelaget kraftig sjokoladeis med masse deilig mørk sjokolade – finnes det noe bedre? 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 150 g kokesjokolade
  • 3 dl kremfløte
  • 4 ss sukker
  • 4 stk. eggeplomme
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 563 kcal
Fett 43 g
Protein 7 g
Karbohydrater 36 g

Slik gjør du

  1. Finhakk kokesjokolade og ha den i en skål. Kok opp litt av fløten sammen med sukker. Rør til sukkeret løser seg opp. Hell blandingen over sjokoladen. La stå et par minutter og rør deretter blandingen glatt med en slikkepott.
  2. Visp inn én og én eggeplomme i sjokoladeblandingen.
  3. Stivpisk kremfløte og vend kremen inn i blandingen. Hell alt i en passe stor form og dekk med plastfolie. Plasser i fryseren i minst 6 timer.
  4. La isen bli temperert og myk i kjøleskapet i ca 20 minutter før du serverer den. 

Server gjerne isen i iskjeks med litt revet sjokolade eller sjokoladesaus på toppen.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12109, server:MP-PRD-WEB14 21.11.2024 07:24:25