Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Sjokoladeis med brownies

Sjokoladeis med brownies

Ingredienser

porsjoner
  • 150 g kokesjokolade
  • 3 dl kremfløte
  • 4 ss sukker
  • 4 stk. eggeplomme
  • 200 g brownies eller annen sjokoladekake
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 774 kcal
Fett 53 g
Protein 9 g
Karbohydrater 63 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Har du kakerester? Ha dem i den hjemmelagde iskremen din! Deilig sjokoladeis med biter av seig brownies. Herlig! 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 150 g kokesjokolade
  • 3 dl kremfløte
  • 4 ss sukker
  • 4 stk. eggeplomme
  • 200 g brownies eller annen sjokoladekake
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 774 kcal
Fett 53 g
Protein 9 g
Karbohydrater 63 g

Slik gjør du

  1. Finhakk sjokolade og ha den i en skål. Kok opp 1/3 av fløten og sukkert. Rør til sukkeret er løst opp. Hell blandingen over sjokoladen. La det stå et par minutter og rør deretter blandingen glatt med en slikkepott.
  2. Visp inn én og én eggeplomme i sjokoladeblandingen.
  3. Skjær brownies i små terninger og vend dem inn i sjokoladeblandingen.
  4. Stivpisk resten av kremfløten og vend kremen inn i blandingen. Hell alt i en passe stor form og dekk med plastfolie. Plasser i fryseren i minst 6 timer.
  5. La isen bli temperert og myk i kjøleskapet i ca. 20 minutter før du serverer den.

Server gjerne med biter av brownies og en deilig sjokoladesaus.

Oppskriften på seig og god brownies finner du her.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB15 21.11.2024 20:00:23