Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Sjokoladekakekopp

Sjokoladekake i kopp

Ingredienser

porsjoner

1 porsjon gir 2 kopper med kake.

  • 4 ss hvetemel
  • 3 ss sukker
  • 2 ss kakaopulver
  • 1 stk. egg
  • 3 ss melk
  • 3 ss smaksnøytral nøytral olje
  • 2 dråper vaniljeessens / -ekstrakt
  • 3 ss sjokoladedråper
  • 1 ts nøytral olje til smøring
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 877 kcal
Fett 53 g
Protein 18 g
Karbohydrater 78 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (3)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Kake i kopp på to minutter! En enkel sjokoladekake som spises rett fra koppen. 

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner

1 porsjon gir 2 kopper med kake.

  • 4 ss hvetemel
  • 3 ss sukker
  • 2 ss kakaopulver
  • 1 stk. egg
  • 3 ss melk
  • 3 ss smaksnøytral nøytral olje
  • 2 dråper vaniljeessens / -ekstrakt
  • 3 ss sjokoladedråper
  • 1 ts nøytral olje til smøring
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 877 kcal
Fett 53 g
Protein 18 g
Karbohydrater 78 g

Slik gjør du

1. Ha de tørre ingrediensene i en liten bolle, og rør sammen.

2. Tilsett egg, melk, olje og vaniljeessens. Rør alt godt sammen.

3. Vend inn sjokoladedråper.

4. Hell røren i to kopper smurt med olje, og sett dem i mikrobølgeovn på 900 W i ca. 2 minutter, eller stek på 180 grader midt i stekeovnen i ca 15 minutter.

Server gjerne kaken med et dryss melis eller en deilig vaniljesaus.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB15 25.11.2024 04:47:36