Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Sjokolademuffins

Sjokolademuffins

Ingredienser

porsjoner

1 porsjon gir ca. 24 muffins.

Muffins:

  • 300 g smør
  • 3,5 dl vann
  • 6 ss kakaopulver
  • 3 stk. egg
  • 3 dl lettrømme
  • 2 ts natron
  • 4 dl sukker
  • 7 dl hvetemel

Sjokoladekrem:

  • 3 dl kremfløte
  • 150 g kokesjokolade

Pynt:

  • 3 ss frysetørkede bringebær
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (16)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Saftige sjokolademuffins som er superenkle å lage. Toppet med en deilig sjokoladekrem smaker de knallgodt til en kopp kaffe. Lag dem gjerne et par dager før du skal servere dem - de blir bare bedre av å stå litt. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

1 porsjon gir ca. 24 muffins.

Muffins:

  • 300 g smør
  • 3,5 dl vann
  • 6 ss kakaopulver
  • 3 stk. egg
  • 3 dl lettrømme
  • 2 ts natron
  • 4 dl sukker
  • 7 dl hvetemel

Sjokoladekrem:

  • 3 dl kremfløte
  • 150 g kokesjokolade

Pynt:

  • 3 ss frysetørkede bringebær
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Lag gjerne muffinsene en dag eller to i forveien, de blir bare enda mer saftig om de får stå litt etter at de er lagd. Så kan du konsentrere deg om pyntingen på dagen de skal serveres.

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Gerd

    Hei. Opplever disse muffinsene som veldig søplete. De henger dårlig sammen etter steking, og det blir mye kakesøppel på asjetten. Er det noe jeg gjør feil?

    • Marta Ravnsborg

      Hei, Gerd! Hmm, det kan høres ut som at de blir litt for godt stekt, slik at de blir tørre? Vanskelig å si. Prøv å ta de ut litt før, så de beholder fuktigheten . Hilsen Marta, Matprat

  • Janne Kingren

    Kan disse fryses med sjokoladekremen på?

    • Cecilie Maske

      Hei, Janne! Ja, de kan fryses, men kremen blir nok ikke like pen når den tines igjen. Hilsen Cecilie, Matprat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

version:11.21.1.13980, server:MP-PRD-WEB13 29.04.2025 23:29:13 handleliste stengt